Habitat for Humanity România: 23 de elevi irlandezi prezenți pe șantier în Mediaș

15.07.2017

Prin intermediul Habitat for Humanity România, în parteneriat cu Asociația Phoenix Speranța și Primăria Mediaș, prin Direcția de Asistență Socială, vor fi construite, în Mediaș, 15 apartamente sociale, iar o clădire va fi renovată pentru a fi transformată într-o structură de economie socială. Astfel, în cadrul acestui proiect, 23 de elevi de liceu din Irlanda de Nord lucrează pe șantier pentru a ajuta 200 de tineri din grupuri vulnerabile să aibă o viață independentă.

Săptămâna aceasta, 23 de elevi de liceu din Irlanda de Nord lucrează pe cele două șantiere din Mediaș pentru a sprijini crearea de șanse pentru o viață normală, independentă pentru 200 de tineri cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani expuși excluziunii din cauza vulnerabilității datorate lipsei școlarizării, sărăciei extreme, etniei sau dizabilităților.

Experiența de voluntariat face parte din programul Youth Build, desfășurat de Habitat for Humanity Northern Ireland pentru a promova voluntariatul în rândul elevilor. Anul acesta, aproape 100 de tineri din Irlanda de Nord au voluntariat pe șantierele Habitat for Humanity din Mediaș, Comănești și Cumpăna.

„Prin munca lor, voluntarii transformă viețile tinerilor care vor beneficia de locuințele sociale și de structura de economie socială. Prin experiențele pe care le împărtășesc cu voluntarii, beneficiarii le oferă o lecție de viață. Ne bucurăm că, prin parteneriatul dintre Habitat for Humanity și Asociația Phoenix Speranța, tinerii din Irlanda de Nord pun umărul la clădirea unui viitor mai bun pentru tinerii vulnerabili din Mediaș și suntem mândri că o săptămână petrecută pe șantier pune bazele unor prietenii de durată”, a declarat Roberto Pătrășcoiu, director național Habitat for Humanity România.

Pentru acest proiect, Asociația Phoenix-Speranța a obținut o finanțare din partea Velux Foundations Danemarca. Co-finanțarea proiectului este asigurată de Habitat for Humanity România și partenerii organizației (Holcim România, Wienerberger), precum și de Consiliul Local Mediaș, care pe lângă o contribuție financiară, a pus la dispoziție clădirea și terenul necesare.

Până în prezent, 105 voluntari din Irlanda de Nord, Elveția și SUA au lucrat pe șantier la reabilitarea clădirii care a aparținut Școlii de Aviație din localitate și la ridicarea blocului cu apartamente sociale.

„Prin programul de voluntariat desfășurat de Habitat for Humanity România, beneficiari ai proiectului nostru au intrat în contact direct cu tineri de aceeași vârstă, care vorbesc altă limbă, dar care au aceleași dorințe: investiția în propria persoană, acumularea experienței profesionale sau crearea unor legături durabile”, a menționat Adina Povară, coordonator Asociatia Phoenix Speranța.

 

 

Citiți și despre: