Harta scolilor dezavantajate din Romania

Harta şcolilor dezavantajate din România: Ministerul Educaţiei face un anunţ important

29.10.2020

Harta şcolilor dezavantajate din România. Ministerul Educației și Cercetării începe procesul de dezvoltare a Hărții școlilor dezavantajate din ţara noastră, instrument esențial pentru obiectivul asumat de a promova o educație incluzivă de calitate pentru toți copiii. Odată realizat, acest instrument va avea un rol important în procesul de stabilire a modului și a priorităților de alocare a resurselor și a proiectelor din viitoarea programare financiară 2021-2027, dar și pentru a putea ghida intervenții strategice, realizate de Guvern, menite să reducă și să atenueze clivajele din educație.

Harta şcolilor dezavantajate din România. Nevoile reale şi problemele specifice

În acest context, cu ajutorul unor parteneri din mediul asociativ, instituțional și universitar, care pot sprijini acest proces cu expertiza si resursele necesare, va fi realizată o hartă a școlilor dezavantajate din România, prin intermediul căreia vor fi identificate nevoile generale reale și problemele specifice ale școlilor, de la lipsa infrastructurii (toalete, apă potabilă etc.) până la calitatea actului educațional.

Harta școlilor dezavantajate va reprezenta un instrument necesar pentru stabilirea modului de alocare a resurselor și proiectelor din viitoarea programare financiară 2021-2027.

Harta şcolilor dezavantajate din România. Invitaţie pentru ONG-uri

Pentru realizarea acestui obiectiv, Monica Cristina Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a invitat o serie de organizații cu activități și rezultate relevante în ceea ce privește asigurarea echității în educație să se alăture demersului inițiat de Ministerul Educației și Cercetării.

„Avem convingerea că într-un astfel de parteneriat vom reuși să realizăm această hartă a școlilor dezavantajate din România, cu ajutorul căreia să putem interveni punctual și adapta intervențiile de la nivel central, județean și local, în beneficiul fiecărui elev din România”, subliniază ministrul Monica Cristina Anisie în invitația transmisă organizațiilor/instituțiilor anterior menționate.

De altfel, între acestea și Ministerul Educației și Cercetării există o colaborare de lungă durată, concretizată în diverse parteneriate și proiecte cu scop comun: asigurarea echității în educație.

Discuţii cu reprezentanţii UNICEF

O primă discuție tehnică în acest sens este programată vineri, 30 octombrie, fiind așteptați să participe reprezentanții UNICEF în România, ai Consiliului Europei, ai Universității din București, ai Institutului Național pentru Statistică și ai Fundației Agenția de Dezvoltare Comunitară „Împreună”.

Citeşte şi dm drogerie markt devine membru AMRCR

 

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Harta şcolilor dezavantajate din România: Ministerul Educaţiei face un anunţ important

  1. Pingback: Harta şcolilor dezavantajate din România: Ministerul Educaţiei face un anunţ important – Reporter

Comentariile nu sunt permise.