Constructii

HELIOS, în top 5 producători de tâmplărie din România

01.04.2017

BDM Tâmplărie dorește să fie mai aproape de clienți prin deschiderea de noi showroom-uri. Bazele grupului BDM au fost puse în anul 1992, de către 3 prieteni – Blaga, Dobran și Mitrea, de la care vin și inițialele – cu experiențe profesionale în domenii diferite. Inițial, compania avea ca domeniu de activitate distribuția de produse alimentare și vânzările en-gros.

Însă, de-a lungul timpului, BDM s-a dezvoltat și și-a diversificat activitatea ajungând astăzi un grup mare de business cu capital integral privat – BDM Grup Invest. În prezent, activitatea grupului este orientată pe 3 direcții principale de business, acestea fiind BDM Distribuție, BDM Vânzări Auto și BDM Tâmplărie.

„Domnul Blaga, domnul Dobran și domnul Mitrea au inițiat acest business. Fiecare dintre aceștia se ocupă de câte o divizie diferită a BDM-ului, întreaga afacere având succes atât pe plan intern, cât și pe plan internațional. Numele societății provine de la inițialele numelor celor trei fondatori, care sunt prieteni încă de pe băncile facultății”, ne-a declarat Bogdan Stauder, directorul general al BDM Tâmplărie.

HELIOS – divizia de tâmplărie

Dezvoltarea grupului BDM a impus apariția diviziilor, fiecare dintre acestea reprezentând o afacere de sine stătătoare, girată de un puternic grup de business.

BDM Distribuție a fost prima activitate a companiei, aria de distribuție cuprinzând astăzi cinci județe –  Maramureș, Satu Mare, Bistrița, Sălaj și Cluj – în timp ce activitatea BDM Vânzări Auto a fost demarată în 2002. În prezent, această divizie este prezentă în Cluj, Oradea, Baia Mare și Satu Mare, prin trei reprezentanțe: Premium Cars – concesionar Volvo, cu showroom-uri în Cluj Napoca și Oradea – Autobari, concesionar Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Ssangyong, cu showroom-uri în Baia Mare și Satu Mare, și Autosiena, concesionarul Fiat din Oradea.

BDM Grup Invest are trei divizii principale de activitate: BDM Distribuție (1992), BDM Vânzări Auto (2002) și BDM Tâmplărie (2004)

BDM Tâmplărie a fost înființată în anul 2004 sub brandul HELIOS și a devenit principalul jucător din nordul țării pe piața producției de tâmplărie PVC și aluminiu. Activitatea inițială a început cu distribuția de profile de aluminiu, dar nivelul de dezvoltare al fabricanților din regiune fiind destul de mic, iar calitatea nerespectând toate standardele europene, s-a luat decizia de a începe producția de tâmplărie pentru a suplini aceste neajunsuri.

„Legat de divizia de ferestre, în 2004 a luat naștere brandul HELIOS, pe baza unor prognoze ce arătau că piața construcțiilor urmează o dezvoltare exponențială, iar consumatorul trecea printr-un proces de maturizare, fiind nevoie de producători de ferestre care să ofere un alt standard de calitate în produse și servicii. Suntem o companie care pune mare accent pe satisfacerea deplină a clientului”, susține Bogdan Stauder.

Misiunea diviziei BDM Tâmplărie este să îi ajute pe revânzători, constructori și clienți să își atingă obiectivele și să finalizeze în timp util proiectele, prin livrarea de ferestre și uși termoizolante de calitate superioară, fabricate cu precizie, și de servicii prompte pre și post vânzare.

HELIOS – Fereastra Anului 2016

Portofoliul BDM Tâmplărie cuprinde atât ferestre și uși termoizolante din PVC și aluminiu, inclusiv suprafețe vitrate mari și sisteme de culisare în linie sau cu ridicare, sisteme de umbrire și accesorii, cât și servicii precum asistență gratuită pre și post-vânzare, montaj, garanții și certificări în conformitate cu standardele UE.

Produsele HELIOS sunt realizate cu componente de la producători de prestigiu, profile Profine – Kommerling si KBE, feronerie Roto, sticlă Guardian și Saint Gobain. De asemenea, compania oferă și soluții ecologice certificate Greenline.

Datorită tehnologiei de ultimă generație, HELIOS are o capacitate de producție de peste 400 de ferestre/zi

BDM Tâmplărie are în dotare 4 linii tehnologice de ultimă generație, URBAN și RAPID, complet automatizate, ultraperformante, linii ce asigură realizarea unui număr de minimum 400 de ferestre pe zi, eliminând riscul erorilor umane și minimalizând pierderile.

„Liniile ultraperformante URBAN și RAPID, de ultimă generație, managementul calității, colaborarea cu cei mai buni furnizori din Europa – PROFINE, ROTO, GUARDIAN, SAINT-GOBAIN, CORTIZO – și tânăra echipă HELIOS au generat succesul pe piața internă, dar mai ales pe piața externă”, adaugă directorul general al companiei.

Prin urmare, produsele HELIOS se disting prin siguranță, izolare termică/eficiență energetică, izolare fonică, durabilitate, confort, valoare estetică, varietate și flexibilitate. Un alt aport important adus calității produselor este generat de profesionalismul angajaților. Echipa HELIOS, formată din 206 angajați, beneficiază de instruire la locul de muncă, compania având posibilitatea astfel să ofere servicii de asistență gratuită pre și post-vânzare, oferite de un personal specializat.

Instruirea angajaților este foarte importantă pentru HELIOS, compania organizând anual training-uri în acest scop

„Instruirea personalului este o prioritate a firmei, începând de la specialiștii în vânzări ce găsesc soluțiile optime în contextul nevoilor clientului, până la montajul profesional. Anual organizăm cursuri de vânzări cu firme de specialitate, respectiv colaborăm cu specialiștii germani în organizarea fluxurilor de producție și instruirea personalului tehnic”, menționează directorul general al BDM Tâmplărie.

Ca o recunoaștere a produselor de înaltă calitate realizate de HELIOS, în anul 2016 compania a obținut „Trofeul Fereastra Anului”.

Strategia de dezvoltare a companiei

Având sediul la Baia Mare și 3 showroom-uri proprii, în Cluj, Baia Mare și Sighetul Marmației, produsele HELIOS sunt prezente, la nivel național, în Transilvania, nordul Moldovei și Banat și prin intermediul unei rețele de distribuitori formată din 300 de parteneri.

Datorită nivelului ridicat de calitate al produselor HELIOS, compania exportă, în prezent, ferestre și uși în cinci țări din vestul Europei: Italia, Franța, Belgia, Elveția și Germania.

În plus, în ultima perioadă, în România a crescut, de asemenea, interesul pentru produse de calitate, în detrimentul prețului mic. Ca urmare, marea provocare a companiilor românești rămâne creșterea calității produselor și serviciilor oferite, în special pe piețele externe.

Clienții apreciază precizia execuției și promptitudinea serviciilor, faptul că ferestrele și ușile Helios “vin la fix”, ajutându-i să își ducă proiectele la bun sfârșit, în timp util

„În 2016, constatăm o maturizare a pieței, respectiv o stabilitate a rețelei de distribuție pe care am reușit s-o construim, presiunea mutându-se de la nivelul prețului la nivelul calității produsului și a serviciului oferit. În 2017, toată strategia se concentrează pe creșterea continuă a calității produselor și a serviciilor, respectiv pe creșterea productivității fiecărui om din cadrul companiei. Ba mai mult, vrem să ne și asumăm acest demers, prin noul slogan vine la fix”, mai spune directorul BDM Tâmplărie.

Noi servicii în 2017

„HELIOS este într-o permanentă evoluție, investind în continuare în oameni, informație și tehnologii de vârf. Creșterea cotei de piață, la nivel național și internațional, prin cooptarea de noi parteneri este unul dintre obiectivele importante pentru anii următori”, susține Bogdan Stauder, directorul general al BDM Tâmplărie.

Astfel că cele mai recente investiții au vizat instruirea personalului tehnic și de vânzări, deschiderea de noi showroom-uri – cele de la Sighetul Marmației și Cluj – compania trecând și printr-un proces de rebranding.

Pentru anul 2017, HELIOS dorește să adauge un nou serviciu: crearea unui departament de instruire și control al calității produselor și serviciilor oferite pe întreg lanțul de distribuție, astfel încât produsul și serviciul de vânzare și montaj să ajungă la clientul final la standardele de calitate optime.

Cu două showroom-uri inaugurate în ultimul an, HELIOS dorește să își extindă rețeaua de showroom-uri regionale, pentru a fi mai aproape de clientul final

În ceea ce privește investițiile viitoare, compania are în plan mărirea spațiilor de depozitare materii prime și produse finite, investiție de aproximativ 500.000 de euro, precum și crearea mai multor showroom-uri regionale, reprezentative sectorului în care activează, astfel încât clientul final să aibă acces la toate soluțiile oferite, investiție ce se ridică la peste 170.000 euro.

Bazându-se pe creșterea notorietății brandului pe zonele unde activează, HELIOS reprezintă una dintre primele trei opțiuni pentru clientul final; cifra de afaceri înregistrată de companie în anul 2016 a fost de 15 milioane de euro. Pentru anul în curs, conducerea BDM Tâmplărie estimează o creștere de 10% a cifrei de afaceri, menținând astfel trendul ascendent înregistrat în ultimii ani.