Stiri: Logistica

Helios Phoenix extinde parcurile logistice din Brașov si Timișoara

05.08.2014

Helios Phoenix, proprietarul portofoliului industrial Olympian Parks, a anunţat atingerea unui grad de ocupare de 100% și planurile de extindere a celor două parcuri din Brașov si Timișoara cu peste 20.000 de metri pătraţi.

Portofoliul industrial, cu o suprafață existentă totală de 45.000 metri pătraţi, deținut inițial de GE Capital Real Estate împreună cu Helios Phoenix, a intrat anul trecut în proprietatea integrală a grupului Helios Phoenix, ca urmare a deciziei GE Real Estate de a se retrage din Europa de Est.

Colliers International este property manager pentru cele două parcuri logistice, după ce a câștigat mandatul în a doua jumătate a anului 2011.

Olympian Park Brașov deţine 17.880 metri pătraţi de spații de depozitare și este ocupat integral încă din toamna anului 2013, în timp ce proiectul de 27.280 metri pătraţi dezvoltat în Timișoara a fost livrat pe piață în trimestrul al doilea al anului 2011 și a atins in luna februarie a acestui an gradul de ocupare de 100%.

Astfel, ca urmare a cererii chiriașilor existenți, Helios Phoenix a decis extinderea parcului din Timișoara cu o unitate built-to-suit de 20,000 metri pătraţi. și intenționează să extindă și parcul industrial din Brașov cu circa 5,000 metri pătraţi. La Timișoara, lucrările de construcție au început deja și vor fi finalizate în trimestrul doi al anului viitor.

„Platformele Olympian au fost bine primite de către chiriași, iar votul lor de încredere este demonstrat de decizia de a-și continua planurile de expansiune în cadrul dezvoltărilor companiei. În prezent, intenționăm să demarăm proiecte în Cluj si Constanța și suntem pe cale să ne repoziționăm în București după vânzarea Innovation Business Park”, a declarat Athos Myrianthous, Development Director in cadrul grupului Helios Phoenix.