Producatori

HELLA România inovează industria auto

01.10.2014

Compania deține patru centre de producție, trei unități de proiectare și dezvoltare și un centru administrativ. Activitatea HELLA în România a început în anul 2005, când compania a deschis în țara noastră prima unitate de producție. Au urmat investiții susținute care au făcut ca grupul să devină una dintre cele mai importante companii din industria auto din România, cu o cifră de afaceri de 184,5 milioane euro, înregistrată în anul fiscal 2013.

Compania este specializată în producția de module electronice de control, actuatori – compartiment motor, pompe de vacuum, pedale de accelerație, module de control a energiei electrice în Europa.

”După 9 ani de activitate, HELLA România este unul dintre principalii producători de componente din România. Compania a avut, de-a lungul acestei perioade, o creștere importantă, care are la bază parteneriatul strategic pe care îl are atât cu clienții, cât și cu furnizorii săi. Cheia succesului companiei este direcționarea atenției către satisfacția clienților. Bineînțeles, la acest lucru se adaugă investițiile realizate în centrele companiei din România și în personalul acestora”, ne-a declarat Gelu Murariu, Director General HELLA România.

Investiții

Investițiile realizate de companie au continuat și în acest an, fiind alocate, în anul fiscal iunie 2013 – mai 2014, fonduri în valoare de aproximativ 30 de milioane de euro. Finanțările sunt destinate extinderii fabricilor deținute de HELLA în România, cât și creșterii numărului de persoane angajate.

În prezent, HELLA România deține centre importante în patru orașe: Timișoara, Lugoj, Arad și Craiova. Investițiile, realizate în anul fiscal ce tocmai s-a încheiat, au fost îndreptate către extinderea fabricii din Ghiroda, Timiș, achiziționarea de echipamente de producție, construcția unui imobil de birouri, unui depozit în Lugoj și extinderea unității de producție din Arad. Compania este prezentă în România prin trei centre de dezvoltare și design, un centru administrativ și patru unități de producție. Numărul angajaților din toate aceste centre fiind de peste 1.800.

”România joacă un rol important în rețeaua globală HELLA. Acest lucru se reflectă în angajamentul puternic și investițiile ridicate pentru planurile locale. La fel de importante sunt și locurile de muncă create, mai ales în contextul economic actual”, ne-a declarat Mikka Riionheimo, Director General HELLA România.

Produse

În fabricile din România, HELLA produce corpuri de iluminat și sisteme electronice pentru mai mulți constructori auto la nivel mondial.

Datorită expertizei obținute de-a lungul anilor, HELLA a devenit un lider tehnologic, fiind producătorul a numeroase produse inovatoare. Un exemplu în acest sens este conceperea primul far cu LED-uri, cu fază lungă anti-orbire. Datorită dezvoltării continue, HELLA este unul din liderii pieței și pe segmentul pedalelor electronice, iar pe sectorul senzorilor radar de 24 GHz HELLA este lider mondial.

Nu în ultimul rând, pe segmentul aftermarket compania are o prezență remarcabilă: HELLA deține una din cele mai mari și importante organizaţii aftermarket pentru piese de vehicule, accesorii, diagnosticare şi servicii în Europa. Compania deține afaceri puternice în nord – estul Europei.

Angajați

”Angajații sunt cea mai importantă resursă pentru HELLA. Din acest motiv, calificările fiecăruia sunt importante în aceeași măsură ca și personalitatea pe care fiecare angajat o are. Astfel, angajații HELLA împărtășesc valorile companiei, cred în ele, pentru că ei nu sunt doar simpli angajați, sunt parte a familiei HELLA existente la nivel mondial”, ne-a spus Mirabela Chera, Director HELLA Corporate Center România, unde își desfășoară activitatea echipele centrale din sectoarele IT, Resurse Umane, Finanțe și Control.

Pentru a susține dezvoltatea viitorilor angajați, HELLA România a încheiat parteneriate importante cu Universitățile din orașele în care compania este prezentă.

Un exemplu în acest sens este proiectul Liga AC LABS (Laboratoare Aplicate în Beneficiul Studenților), în cadrul căruia compania oferă posibilitatea studenților din cadrul Universității ”Politehnica” Timișoara de a participa la cursurile și laboratoarele susținute de experții HELLA în programare și testare din cadrul Departamentului Design & Development.

Studenții aceleiași universități pot participa la diferite cursuri, de exemplu angajații companiei le-au oferit informații despre politica HELLA cu privire la Managementul Produselor sau Metode de proiectare hardware şi software pentru asigurarea siguranţei în funcţionare în industria auto.

În Cadrul Universității din Craiova, HELLA a lansat proiectul HELLA EMBEDDED CLUB, care reunește angajaţi HELLA România şi studenţi, care sunt dornici să intre în lumea fantastică a sistemelor integrate şi care își doresc un start excelent în cariera lor de ingineri în domeniul automotive.

”Este important ca studenții să își creeze încă din timpul facultății o legătură cu viitorii angajatori. În plus, pentru absolvenții HELLA s-a lansat un program de training, în urma căruia cei care reușesc să se diferențieze și să se plieze cerințelor noastre primesc oferte de angajare. Este o oportunitate pentru cei care nu dețin experiență în domeniu de a urma o carieră de succes în cadrul HELLA România”, ne-a precizat Gelu Murariu.

La nivel global

HELLA a fost înființată în anul 1899 și este unul dintre marii inovatori în domeniul sistemelor de iluminat pentru autovehicule.

Concernul HELLA este prezent în peste 35 de țări din întreaga lume și are peste 30.000 de angajați în cele peste 100 de locații ale companiei. Societatea se situează în Top 50 al furnizorilor pentru industria auto, la nivel mondial, având o cifră de afaceri de peste 5,3 miliarde euro.

Anul fiscal 2013 – 2014 a însemnat pentru HELLA o investiție de 514 milioane de euro, aproximativ 9.6% din cifra de afaceri, în produse noi, tehnologie și expansiunea rețelei internaționale de dezvoltare.