Logistica

Hermes Forwards, servicii de transport și expediție

01.10.2016

Compania susține transportatorii oferind soluții pentru eficientizarea serviciilor. Hermes Forwards a debutat pe piața din România în anul 2012, în domeniul transporturilor, fiind o companie de expediție și transport. Cele mai mari realizări ale companiei sunt legate de portofoliul de clienți, care a crescut constant, precum și de o echipă formată din oameni specializați în domeniul lor de activitate.

„Am pornit la drum cu o echipă de 7 oameni și cu dorința de a construi o afacere, în primul rând solidă, și pe urmă mare. Nu ne-a ocolit niciunul din pericolele specifice unui start-up, însă am avut norocul să găsim soluții de fiecare dată și să ne maturizăm într-un timp foarte scurt”, declară Dana Dumitru, Managing Partner Hermes Forwards.

Avantajele competitive

Casa de expediții Hermes Forwards este un intermediar între clienți și transportatori, compania dezvoltând o rețea de transportatori de încredere, a căror flotă însumează peste 1.000 de camioane.

„Credem că aceasta este și soluția câștigătoare în piață, ca fiecare să facă ceea ce știe cel mai bine”, menționează Dana Dumitru.

În plus, concurența fiind acerbă în acest domeniul de activitate – freight forwarding – conducerea companiei se preocupă permanent să ofere avantaje competitive, care să răspundă nevoilor și cerințelor clienților săi.

Hermes Forwards a dezvoltat o rețea de transportatori de încredere, a căror flotă însumează peste 1.000 de camioane.

Astfel, datorită parteneriatelor pe care le-a încheiat cu transportatorii, Hermes Forwards poate organiza transporturi oriunde pe teritoriul României și Uniunii Europene, oferind servicii complete de transport și logistică.

Pentru companie, atât clienții, cât și partenerii transportatori sunt la fel de importanți, Hermes Forwards oferind soluții optime pentru fiecare.

„În primul rând, atenția pe care o acordăm clientului – fiind o echipă comercială, înțelegem mult mai bine nevoia clientului și aceasta e prioritatea noastră numărul 1. Pe urmă, modul cum tratăm transportatorii. Noi venim cu o experiență bogată în firme de transport și înțelegem ce e important și pentru transportator, de la numărul de kilometrii pe camion până la procentul de dislocare/kilometri în gol, consum, etc. De aceea, încercăm de fiecare dată să găsim și soluții care să crească eficiența transportatorului, nu doar să îi dăm comenzi. În acest sens, noi ne-am diversificat activitatea și oferim și soluții de alimentare cu motorină, atât în România, cât și la nivel internațional”, adaugă reprezentantul companiei.

Planuri de investiții

Transportatorii din România se confruntă cu două mari categorii de probleme. Pe de o parte sunt cele legate de criza economică ale cărei efecte încă se resimt în acest domeniu, transportatorii cărând cu ei un deficit acumulat în perioada crizei,  deficit ce s-a rostogolit în timp și care le-a afectat atât profitabilitatea, cât și capacitatea de a investi și de a împrospăta flota. Pe de altă parte sunt problemele cotidiene, referitoare la eficiența camioanelor în numărul de kilometri, lipsa șoferilor buni, precum și presiunea constantă pe costuri.

„Soluțiile sunt de fiecare dată aceleași: construcția de parteneriate bazate pe încredere, fidelizarea oamenilor buni, atenția la detaliu și la respectarea fiecărui aspect operațional legat de timpii de livrare și cerințele de calitate. În sumar, multă, multă muncă și o prezență de 24 de ore în operațional”, susține Managing Partner Hermes Forwards.

În ciuda problemelor cu care se confruntă transportatorii, Hermes Forwards a investit și continuă să investească în dezvoltarea echipei și a serviciilor, precum și în creșterea calității acestora.

Cu toate acestea, compania nu a renunțat la investiții, cele mai mari fiind legate de dezvoltarea echipei – birouri, soluții informatice – și creșterea calității serviciilor. În plus, o investiție importantă pentru o casă de expediții este susținerea financiară a transportatorilor prin acoperirea decalajului dintre cerințele clienților – care vor termene de plată cât mai lungi – și cele ale transportatorilor – care au nevoie de bani cât mai repede.

„Investițiile noastre viitoare au în vedere oamenii, prin creșterea echipei, precum și creșterea și diversificarea serviciilor oferite clienților. Suntem azi destul de puternici și pe segmentul de transport cu temperatură controlată și în grupaje. Avem în vedere și alte servicii cu valoare adăugată mai mare, pe care sperăm să le putem demara în viitor”, declară reprezentantul companiei cu privire la planurile de viitor.

Evoluție pozitivă

Creșterea economică pozitivă a României din ultima perioadă a adus cu sine o evoluție ascendentă pe piața transporturilor, de asemenea. Această evoluție are efecte pozitive importante și în cererea de transport, această cerere determinând creșterea tarifelor practicate, lucru benefic pentru transportatori.

„Sezonalitatea va fi tot timpul prezentă în această piață și evoluția tarifelor ține cont de acest lucru”, completează Dana Dumitru, Managing Partner Hermes Forwards.

În plus, această creștere economică înregistrată de țara noastră a influențat și cifra de afaceri a companiei, în anul 2015, Hermes Forwards înregistrând o cifră de afaceri de aproximativ 6,7 milioane de euro, cu 45% mai mare față de anul precedent.

Pe același trend pozitiv, pentru anul în curs compania se așteaptă la o creștere importantă, estimând o cifră de afaceri de peste 8 milioane de euro.