Stiri: Agricultura

Hibridul P64LP170

Hibridul P64LP170 – Campionul Absolut

24.10.2023

Hibridul P64LP170. Anul acesta a fost unul foarte de complicat din punct de vedere climatic dar și economic, atât producțiile, cât și profitul fermierilor fiind serios diminuate. Floarea soarelui este cultura care se evidențiază când avem ani precum 2023 prin rezistența la secetă care este peste orice cultură de primăvară, iar germoplasma Corteva este clar cea mai adaptată condițiilor locale.

Hibridul P64LP170. Rezultatele testărilor R.I.T.A.C – FAPPR

În fiecare an, rezultatele testărilor R.I.T.A.C – FAPPR atestă cât de bine sunt adaptați hibrizii Pioneer la condițiile din țara noastră, stablitatea și producțiile constante demonstrează anual pretabilitatea produselor.

Anul acesta hibridul P64LP170 deține două titluri foarte importante:

 Cea mai mare producție realizată în testări – 5244 kg/ha în localitatea Ulmu, județul Brăila, unde a depășit cu peste 5% următorul hibrid testat.

 Cea mai mare producție medie obținută în cele 4 locații – 3113 kg/ha, cu 4% mai mult decât următorul hibrid clasat.

De asemenea, este foarte important de precizat că în primii cinci hibrizi, ca și medie a rezultatelor, compania Corteva Agriscience deține trei produse: P64LP170, P64LP190 și P64LE162, în timp ce competitorul cel mai important nu are niciun produs.

Un alt aspect foarte important, este media obținută de fiecare companie participantă în cele patru locații, unde, de asemenea portofoliul Pioneer ocupă prima poziție, cu un avantaj de aproximativ 6% față de următoarea companie.

Concluziile sunt următoarele:

– P64LP170 – Cel mai productiv hibrid de floarea soarelui!
– P64LP170 – Cel mai stabil hibrid de floarea soarelui!
– P64LP170 – Cel mai rezistent la Lupoaie!
– P64LP170 – Cel mai rezistent la SECETĂ!

Cele mai înalte standarde

Hibridul P64LP170 este comercializat de doi ani în România și a fost testat trei ani consecutiv în cele patru locații FAPPR, unde a obținut de fiecare dată producții mai mari față de medie, rezultatele testărilor fiind disponibile in comunicările făcute de către FAPPR. Testările FAPPR sunt făcute la cele mai înalte standarde, cu profesionalism, fără subiectivism și cu transparență totală.

”Concluzia este una foarte simplă: cel mai bine adaptat hibrid de floarea soarelui la condițiile locale, la tehnologia aplicată de către fermieri, este de departe P64LP170 – O alegere sigură, cu riscuri zero!”, afirmă Andrei Ciocoiu- CMM Seeds Corteva Agriscience România și Moldova.

Citește și Corteva Agriscience vine cu soluții inovatoare pentru fermieri în lupta de combatere a risipei alimentare