Hibrizii de porumb Pioneer.

Hibrizii de porumb Pioneer, premiaţi în cadrul competiţiei Corn Yield

21.12.2020

Hibrizi de porumb Pioneer. Fermierii care au cultivat hibrizi de porumb marca Pioneer® au obţinut cele mai importante premii la concursul Corn Yield Contest organizat de NCGA. Rezultatele demonstrează un avantaj constant al hibrizilor de porumb Pioneer față de concurență.

În urmă cu câteva zile au fost anunțați câștigătorii concursului Corn Yield Contest. Competiţia este organizată anual de Asociația Națională a Cultivatorilor de Porumb (NCGA). Fermierii care au cultivat hibrizi de porumb marca Pioneer® au dus acasă cele mai importante premii – câștigând 13 trofee naționale și 219 premii la nivel statal.

Hibrizi de porumb Pioneer. Producţie medie

În clasamentul câștigătorilor a fost fermierul Don Stall din Charlotte, Michigan, care a obținut cea mai ridicată producție medie, 29877 kg/ha, cu hibridul marca Pioneer® P0720AM™. Acesta este, astfel, al patrulea an consecutiv când un produs Pioneer a câștigat acest premiu. În general, fermierii care au cultivat hbrizi de porumb marca Pioneer s-au clasat pe primele 2 locuri în 41 de state.

„Dorim să felicităm toți câștigătorii concursului Corn Yield Contest organizat de NCGA, mulți dintre aceștia confruntându-se cu o multitudine de provocări, dar reușind, totuși, să obțină aceste rezultate în mijlocul unei pandemii globale”, a declarat Judd O’Connor, Președinte, U.S. Commercial Business, Corteva Agriscience. „Rezultatele concursului reflectă ceea ce am văzut la recolta de anul acesta, în care cei mai populari hibrizi de porumb Pioneer au câștigat majoritatea competițiilor între loturile participante, cu un avantaj mediu de producție de peste 2500 kg/ha, dar, dincolo de concursuri, mai important este că i-au ajutat pe fermieri să-și atingă obiectivele de business.”

Hibrizi de porumb Pioneer. Condiţiile meteo extreme

În pofida condițiilor meteo extreme în multe zone, provocate de secetă, furtuni de tip derecho și uragane, fermierii au obținut, totuși, rezultate de producție impresionante atunci când s-au calculat cifrele finale.

Deţinând o gamă diversificată de produse, dezvoltată pentru a avea rezultate excelente în diferite condiții de cultură, hibrizii de porumb marca Pioneer au înregistrat rezultate excepționale în cadrul concursului, ilustrate prin cultivarea a mai mult de 203 hibrizi unici Pioneer, care s-au clasat printre câștigătorii de la nivel statal și național.

„În prezent, fermierii știu cum să țină piept condițiilor vitrege și, în ciuda acestora, e încurajator să vezi că pot obține în fiecare an rezultate de producție ridicate, combinând practicile de tehnologie intensivă cu cei mai performanți hibrizi de pe piață” a declarat O’Connor. „Fermierii au încredere în faptul că Pioneer are hibridul potrivit pentru a-i ajuta să își atingă obiectivele de productivitate, făcându-le, în același timp, afacerile mai profitabile prin obținerea unei producții mai mari la suprafața cultivată cu porumb.”

Hibrizi de porumb Pioneer. Competiţia Corn Yield

Fermierii americani care cultivă porumb participă în fiecare an la concursul Corn Yield Contest organizat de NCGA. Conceput pentru a prezenta potențialul genetic de producție al noilor hibrizi, dar și ca o oportunitate de a învăța de la alți fermieri, aceștia intră în concurs în șase categorii, care includ porumb neirigat (A și AA), neirigat fără arătură (no till) și neirigat strip till, respectiv irigat fără arătură și irigat strip till. Categoria AA neirigat se adresează agricultorilor din zona central vestică, din statele Wisconsin, Ohio, Missouri, Minnesota, Iowa, Indiana și Illinois. Categoria A neirigat se adresează oricărui producător din zona continentală a Statelor Unite, din afara categoriei AA.

Citeşte şi Program Poşta Română Crăciun 2020 şi Revelion 2021

 

Citiți și despre: