Hibrizi high oleici Corteva

Corteva prezintă adevăraţii hibrizi high oleici

25.11.2020

Hibrizi high oleici Corteva. Tot mai des, în ultimii ani, se discută despre floarea soarelui high oleică sau despre uleiul high oleic, adică un nou tip de floare/ulei, diferit ca profil față de cel original, în care acidul oleic trebuie să fie minim 80%, față de 20%, procent întâlnit la uleiul linoleic.

Hibrizi high oleici Corteva. Studii

Andrei Ciocoiu – Category Marketing Manager Oilseeds, RO & MD, în cadrul Corteva, afirmă că există diferite păreri și studii referitoare la acest subiecr. Este vorba de studii ce evidențiază latura mai sănătoasă a uleiurilor cu un conținut ridicat de acid oleic – așa numitul Omega 9, care este mai sănătos pentru organism în comparație cu acidul linoleic – Omega 6.

„Astăzi, uleiul high oleic este în proporție de peste 95% consumat în industria pentru producerea biscuiților, margarinei, chips-urilor ș.a. și doar 5% este îmbuteliat. Este văzut ca un înlocuitor al uleiului de măsline, poate chiar mai bogat în Omega 9 și mai ieftin”, spune acesta.

Hibrizi high oleici Corteva. Portofoliu

Compania Corteva pune la dispoziția fermierilor un portofoliu de trei hibrizi HO Express®:

  • P64HE118
  • P64HE133
  • P64HE144

Hibrizi high oleici Corteva. Este vorba de hibrizi ce au un conținut de acid oleic de peste 90%. Aceştia vin cu un avantaj major din acest punct de vedere – minim 5% acid oleic peste hibrizii competitori.

Această diferență de minim cinci procente este foarte importantă pentru fermieri. Motivul este următorul: majoritatea contractelor stabilesc un minim 82% acid oleic, iar riscul să fie depunctați sau să fie chiar declasați din categoria HO este ZERO când vine vorba de cei trei hibrizi Pioneer®.

Hibrizi high oleici Corteva. Genetica este esenţială

„Trebuie să conștientizăm faptul că genetica este esențială în atingerea procentului de acid oleic. Echipa de cercetare Corteva, pe lângă productivitate, urmărește foarte atent acest aspect și nu avansează un hibrid, dacă nu realizează un minim de 90% acid oleic”, precizează Andrei Ciocoiu – Category Marketing Manager Oilseeds, RO & MD.

Pentru a fi siguri de conținutul minim de acid oleic de 82%, alegerea corectă a hibridului reprezintă pasul cel mai important. Hibrizii Pioneer® sunt garanția realizării acestui minim, indiferent de condițiile de tehnologie, condițiile meteorologice sau orice alt aspect.

Un conținut de peste 82% oferă șansa de a obține un preț mai bun prin negociere. Au fost fermieri care au realizat un conținut de acid oleic de 92% la hibrizii Pioneer®, ceea ce le-a adus un extra bonus de 50$/t.

Cea mai bună alegere

„Pentru fermierii cu adevărat cultivatori de floare high oleică, cea mai bună alegere o reprezintă singurii hibrizi cu adevărat HIGH OLEICI, hibrizii Pioneer®: P64HE118, P64HE133 și P64HE144. Productivitatea ridicată, profilul perfect al uleiului și adaptabilitatea vin la pachet cu tehnologia Express® ce îi face cu adevărat pretabili în orice fermă, în orice an!”, a încheiat Andrei Ciocoiu.

Citeşte şi ProfiArt a deschis un magazin de artă și hobby. Unde este unitatea situată?

 

 

 

Citiți și despre: