Hidroelectrica

Hidroelectrica: Investiţie de 3,3 milioane de euro

18.08.2020

Hidroelectrica a anunţat că a pus în funcţiune staţia de 110/6/0,4kV din cadrul obiectivului de investiţii „Modernizare staţie de 110/6/0,4kV aferentă Staţiei de Pompe Petrimanu”. Costul lucrărilor este de 3,3 milioane de lei.

Hidroelectrica. Staţia Petrimanu

Staţia Petrimanu este situată în munţii Lotrului, pe cursul râului Latoriţa, la 17 km de localitatea Ciunget. Amenajarea Hidroenergetică Petrimanu are drept scop captarea apelor provenite din afluenţii râului Latoriţa şi de la cele 25 de captări secundare din ramura sud pompaj, în lacul de acumulare Petrimanu. Prin intermediul a trei grupuri special dedicate, apa este pompată în lacul Vidra.

Ce spune conducerea companiei?

„Hidroelectrica îşi continuă programul de modernizări, scopul fiind acela de a aduce la zi din punct de vedere tehnologic obiectivele pe care la are în patrimoniu şi de a le introduce într-un nou ciclu de viaţă şi de exploatare. Concomitent cu interesul nostru pentru dezvoltare şi investiţii noi, nu pierdem din vedere faptul că este necesar să securizăm ceea ce avem deja, să ne asigurăm că aceste echipamente sunt şi vor fi în continuare disponibile în sistemul energetic naţional”, a declarat Bogdan Badea, preşedintele Directoratului Hidroelectrica.

Hidroelectrica este lider în producţia de energie electrică şi principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Naţional.

Compania are în exploatare 209 centrale hidroelectrice. Acestea au o putere instalată de 6.482 MW.

Citeşte şi Topul judeţelor din România cu cea mai bună viteză de internet

 

 

Citiți și despre: