Slide

Stiri: Energie

Podul Poarta Albă-Midia-Năvodari

Tranzacţie aprobată: Hidroelectrica preia Crucea Wind Farm și Steag Energie Romania

09.02.2021

Hidroelectrica preia Crucea Wind Farm și Steag Energie Romania. Consiliul Concurenţei a anunţat că a autorizat tranzacția prin care Societatea de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale Hidroelectrica S.A. a preluat companiile Crucea Wind Farm S.A. și Steag Energie Romania S.R.L. Această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească.

Hidroelectrica S.A. este unul din principalii producători și furnizori de energie din România. De asemenea, compania este și furnizor de servicii tehnologice de sistem.

Activitatea principală a Crucea Wind Farm S.A. este producția și comercializarea energiei electrice în România, prin intermediul Centralei Electrice Eoliene Crucea Nord. Aceasta are o putere instalată de 108 MW.

Steag Energie Romania S.R.L. prestează servicii tehnice de inginerie și de monitorizare a serviciilor prestate de diverși furnizori pentru Crucea Wind Farm S.A.

Hidroelectrica preia Crucea Wind Farm și Steag Energie Romania. Anunţul făcut de Consiliul Concurenţei

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia. De asemenea, nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă. Acest lucru se va realiza după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Citeşte şi Ajutoare de stat 2021: Veste bună de la Comisia Europeană