Hidroserv reorganizare 2019

Hidroserv reorganizare 2019. Anunțul făcut de CITR

18.10.2019

Hidroserv reorganizare 2019. Societatea de Servicii Hidroenergetice – Hidroserv SA este pregătită de reorganizare, a anunțat CITR, liderul pieței de insolvență din România. Astfel, în prezent, compania se află într-o situație stabilă, de breakeven. Aceasta situație financiară a fost atinsă în urma derulării unui proces de restructurare, inclusiv a personalului.

Hidroserv reorganizare 2019. Strategia companiei

Strategia de reorganizare a Hidroserv SA avută în vedere de CITR presupune:

 • valorificarea activelor excedentare care nu contribuie la activitatea curentă
 • continuarea activității de mentenanță în urma încheierii unui nou acord cadru cu Hidroelectrica
 • participarea la proiecte viitoare de investiții pentru modernizarea hidroagregatelor

O activitate profitabilă

Compania deține, așadar, capacitatea de a genera o activitate profitabilă. Condiția este ca planificarea și volumul lucrărilor să fie programate echilibrat, astfel încât să asigure acoperirea personalului cu lucrări pe întreaga perioadă a anului.

Hidroserv reorganizare 2019. Ce spune conducerea CITR?

„Suntem pregătiți pentru depunerea unui plan de reorganizare al Hidroserv SA până la finalul anului, iar capacitatea operațională a societății, personalul supra-calificat și încheierea unui nou acord cadru vor crea premisele necesare restructurării societății. În perioada următoare vor începe negocierile cu Hidroelectrica pentru încheierea unui nou acord cadru care să prevadă prestarea serviciilor de mentenanță de către Hidroserv și care este imperios necesar pentru succesul redresării companiei.” subliniază Adrian Lotrean, Senior Partner CITR.

Hidroserv reorganizare 2019. Servicii de mentenanță

Compania deține, la ora actuală, baza materială și dotările necesare pentru asigurarea serviciilor de mentenanță și capacitatea operațională de a derula lucrări de investiții și modernizări a hidroagregatelor. În 2018, Hidroserv a executat două lucrări importante de modernizare la centrala de la Berești, județul Bacău, și la cea de la Călimănești, județul Vâlcea.

Redresarea companiei este importantă pentru Sistemul Energetic Național (SEN). Apariția unor avarii ale echipamentelor pot antrena pierderi semnificative și cu impact pentru sectorul energetic.

Hidroserv reorganizare 2019. Salariați

Un nou acord-cadru, pentru o perioadă de încă patru ani, va permite și îmbunătățirea condițiilor de lucru ale salariaților companiei, ceea ce va contribui la păstrarea în companie a unui personal competent și calificat pentru astfel de lucrări strategice.

Hidroserv SA este singura companie din industrie calificată să sigure servicii de mentenanță pentru activele companiei Hidroelectrica. Societatea a fost înființată în 2013 ca urmare a unui proces de fuziune prin contopire a opt filiale ale societății:

 • Bistrița
 • Cluj
 • Curtea de Argeș
 • Hațeg
 • Porțile de Fier
 • Râmnicu Vâlcea
 • Sebeș
 • Slatina

Scopul ei este a asigura servicii de mentenanță și modernizare pentru Hidroelectrica SA, a cărei filială este. Societatea, aflată în prezent în perioada de observație în portofoliul CITR a intrat în insolvență ca urmare a acumulării de datorii către furnizorii acesteia.

Citește și Când se deschide World Class Sema Parc?

 

 

 

 

Citiți și despre: