Stiri: Constructii

Holcim investeşte 6 milioane euro în extinderea capacităților de co-procesare

11.09.2014

Holcim România, prin organizația sa de management al deșeurilor, a finalizat extinderea platformei ecovalor de la Câmpulung, proiect co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Investiția s-a ridicat la peste 6 milioane de euro, din care 1,6 milioane de euro au provenit din Programul Operaţional Sectorial “Creşterea Competitivităţii Economice”, în baza unui contract de finanțare încheiat cu Ministerul Economiei.

 “Prin implementarea acestui proiect,competitivitatea companiei noastre va crește, în special în ceea ce privește reducerea decalajelor de productivitate, prin co-procesarea eficientă a deşeurilor solide. Totodată, investiția va conduce la crearea imediată de noi locuri de muncă”, a declarat Nils Kruse, director general ecovalor.

Proiectul a fost implementat în localitatea Valea Mare Pravăţ, judeţul Argeş, timp de 20 de luni, şi a prevăzut achiziţia a 10 echipamente necesare desfăşurării procesului tehnologic de co-procesare, precum şi construirea unei hale de tocare-preomogenizare, având o suprafaţă de 1.160,88 metri pătraţi.

Co-procesarea deșeurilor a fost introdusă în fabricile de ciment ale Holcim România încă din anul 2003, odata cu apariția legislației în vigoare în perioada premergătoare aderării României la Uniunea Europeană.

Până la ora actuală au fost realizate investiții de peste 32 de milioane de euro pentru dezvoltarea co-procesarii în fabricile de ciment de la Aleșd și Câmpulung.