Stiri: Constructii

Holcim preia Somaco Grup Prefabricate

Holcim România lansează o nouă gamă de betoane

14.10.2014

Holcim România a lansat o noua gamă de betoane speciale „EX3 – Excelența la cub”, gamă realizată pentru cele mai inovatoare proiecte de construcţii. Noua gamă va cuprinde betoane concepute pentru arăspunde provocărilor pe care le aduce viitorul în construcții, fie că vorbim de clădiri de sute de metri înălțime care au nevoie de betoane de înaltă rezistență, de beton greu, ce poate fi folosit ca scut împotriva radiațiilor, de beton special conceput pentru a drena apele pluviale sau de betoane decorative.

Gama a fost concepută în cadrul Centrului Tehnic al Holcim România, de către specialiștii companiei care se ocupă de cercetarea în domeniu, ca parte esențială a dezvoltării și optimizării portofoliului de servicii și produse.

Gama EX3 este împărțită în trei categorii. Este vorba de EX3 Performance – betoane speciale performante (beton autocompactant, beton de înaltă rezistență, betondrenant, etc.), EX3 Estetica – betoane speciale decorative (betoane amprentate, colorate, cu agregate aparente, șlefuite) şi EX3 Concept – betoane speciale adaptate unor nevoi specifice.

„Prin noua gamă de betoane speciale, Holcim vine în întâmpinarea unor nevoi existente pe piață, pregătindu-ne în același timp să răspundem și provocărilor de mâine. Arhitecții și proiectanții creează clădiri tot mai neconvenționale, iar noi suntem aici pentru a le oferi produsele și soluțiile de care au nevoie. Gama de betoane EX3 reprezintă modul în care noi vedem viitorul în construcții. Cu gama de betoane Ex3, știm din ce este construit viitorul.”, a declarat François Pétry, Director General al Holcim România.

Prin lansarea noii game producătorul oferă soluții de calibru pe piața construcțiilor, pentru arhitecții și dezvoltatorii clădirilor moderne, dar și pentru cei care își doresc o construcție aparte, care necesită o soluție tehnică nouă sau integrarea unui anumit nivel de sustenabilitate.

„Gama de betoane speciale EX3 a apărut din dorința de a ne depăși mereu limitele şi de a  oferi clienţilor noștri cele mai performante şi eficiente soluții la provocările ridicate de proiectele în care suntem implicați. Noua gamă răspunde la trei cerințe majore: performanță, estetică și produs dezvoltat împreună cu clientul”,a declarat Anca Alexandru, Director Betoane și Agregate Holcim România.

De asemenea, Holcim România a mai lansat și Betonul Autocompactant, primul produs dezvoltat în noua gamă de produse, parte a EX3 Performance.