Stiri: Agricultura

Investitii in agricultura 2022

Holde Agri Invest a atras o finanțare de 5 milioane de euro. Ce planuri de viitor are compania?

23.09.2019

Holde Agri Invest SA a încheiat cu succes prima rundă de finanțare. Compania a atras 5 milioane de euro, atât de la investitori români renumiți cât și de la investitori instituționali. Fondurile strânse în timpul tranzacției vor fi utilizate pentru:

 • extinderea suprafeței agricole operate de societate
 • achiziționarea de utilaje agricole și dezvoltarea echipei

Holde Agri Invest. Investitori

Printre investitorii care au participat la prima rundă de finanțare se numără oameni de afaceri români de renume, printre care:

 • Alexandru Leonard Leca
 • Dan Manolescu
 • Daniela Nemoianu
 • Cristian Pop
 • Angelica Rapotan
 • Cristian Scafa
 • fonduri locale de investiții
 • Vertical Seven Group
 • Certinvest
 • companii precum Safe Adventure controlată de familia Badiu

Ideea proiectului Holde

Ideea pentru proiectul Holde a fost concepută în anul 2016. Acesta a fost realizat de către patru antreprenori români, Liviu Zăgan, Robert Maxim, Matei Georgescu și Alexandru Covrig.

Un an mai târziu, fondatorii s-au asociat cu echipa de la Certinvest și împreună au creat un model de business inovator și motivant, înființând în 2018 Holde Agri Invest SA. La scurt timp, Holde a atras prima investiție externă de la Vertical Seven Group fondat de antreprenorii Iulian Cîrciumaru si Andrei Crețu.

După închiderea seriei A, Holde Agri Invest SA are 25 acționari. Vertical Seven Group rămâne cel mai mare acționar al Holde, cu o participație de 25%, în timp ce acționarii rămași au participații între 9% și 0,1% în afacere. Modelul de afaceri prevede ca niciun acționar să nu dețină o participație majoritară în cadrul companiei.

Holde Agri Invest. O structură de organizare nouă în România

Holde oferă o structură de organizare nouă pe piața agricolă din România, unde fermele individuale sunt reunite în cadrul unei societăți de tip holding, Holde Agri Invest SA, al cărei administrator unic este compania de management Holde Agri Management SRL.

În prezent, Holde Agri Invest operează terenuri agricole ce însumează o suprafață totală de 2.800 de hectare, în apropierea orașului Roșiorii de Vede, județul Teleorman, cultivate în principal în regim ecologic.

Misiunea Holde Agri Invest

„Misiunea noastră este să creăm o fermă de ultimă generație finanțată local, care să funcționeze la o scară ce garantează o exploatare optimă a terenurilor și a bunurilor, asigurând în același timp reduceri semnificative de costuri și acces la ultimele inovații. Considerăm că sectorul agricol românesc are un potențial imens. Suntem încrezători că prin tehnologie, organizare adecvată și oameni motivați, putem adăuga cu adevărat valoare, transformând peisajul rural local și generând, totodată, profituri atractive pentru investitori”, a declarat Liviu Zăgan, CEO Holde Agri Invest SA.

Oportunități de investiții

Conducerea caută constant oportunități în sudul și sud-estul României, pentru a extinde suprafața agricolă operată. Regiunea respectivă a României a fost aleasă datorită calității ridicate a solului, a suprafeței mari de teren arabil, precum și a proximității față de București, și de porturile Dunării și ale Mării Negre.

Până la finele lui 2020, Holde Agri Invest își propune să-și tripleze suprafața din portofoliu, ajungând la cel puțin 8.000 de hectare în teren agricol. Compania se așteaptă ca extinderea să coste 10 milioane de euro, capital care a fost deja parțial atras în prima etapă de finanțare.

Holde Agri Invest. O nouă rundă de finanțare

Compania se pregătește în prezent pentru a doua rundă de finanțare, care va fi urmată de listarea acțiunilor Holde pe piața AeRO a Bursei de Valori București.

„Scopul nostru este să transferăm principiile de business pe care le testăm și rafinăm de atâția ani, în agricultură. Astfel, am reunit în cadrul Holde o echipă de profesioniști cu experiență ce au trasat o strategie inovatoare care propune investitorilor locali o oportunitate unică de a-și diversifica portofoliul. Sprijinul pe care Holde l-a primit de la investitorii și oamenii de afaceri români renumiți demonstrează că agricultura poate fi o destinație profitabilă, iar modelul de afaceri pe care l-am creat are toate ingredientele potrivite pentru succes”, a spus Eugen Voicu, Membru al Consiliului de Administrație Holde și Acționar Fondator Certinvest.

Citește și 6.000 de români s-au înscris în 2019 în Registrul donatorilor de celule stem hematopoietice