Stiri: Companii

Holzindustrie Schweighofer a deschis o nouă fabrică de cherestea în România

28.10.2015

În ciuda scandalului în care Holzindustrie Schweighofer este implicată privind provenienţa lemnului prelucrat, compania a decis să investească în România peste 150 milioane de euro, într-o nouă fabrică pe care a inaugurat-o ieri.

Compania a anunţat că a început operaţiunile în noua fabrică de chesterea de la Reci, judeţul Covasna. Acest proiect va genera 650 de locuri de muncă direct în fabrică și alte peste 2.000 de locuri de muncă în regiune.

Noua fabrică, a cărei construcție a început în luna decembrie a anului 2013, are o suprafață de
70 de hectare și o capacitate de debitare anuală de 800.000 metri cubi de lemn rotund, provenit exclusiv din păduri administrate durabil din România și din alte țări precum Polonia, Ungaria, Austria, Croația, Slovenia etc.

În urma acestei investiții, Holzindustrie Schweighofer devine unul dintre cei mai mari angajatori privați din judeţul Covasna. În prezent, fabrica are peste 300 de angajați, însă numărul acestora va ajunge la 650, la capacitate maximă.

„Încă de la începutul investiției de la Reci, am avut încrederea că acest proiect va contribui la ezvoltarea industriei de prelucrare a lemnului, precum și la creșterea economică a județului Covasna, prin crearea de oportunități profesionale pentru forța de muncă locală și prin diversificarea și sprijinirea activităților economice din această zonă. Astfel, noua fabrică de la Reci este parte a angajamentului Holzindustrie Schweighofer de a se număra printre principalii investitori strategici din România și printre angajatorii de top din această industrie”, a declarat Dan Banacu, Holzindustrie Schweighofer.

Această este a treia fabrică de cherestea a companiei în ţara noastră, după cele de la Sebeș și Rădăuți. De asemenea, Holzindustrie Schweighofer operează în România o fabrică de panouri încleiate din lemn masiv, la Siret, și una de panel, la Comănești.