Homing Properties, proiecte imobiliare de lux

01.10.2020

Cele mai importante proiecte rezidențiale dezvoltate în ultima perioadă de către companie includ proiectul Trastevere și Triana. Homing Properties reprezintă o companie de dezvoltare imobiliară de lux, care a fost înființată în anul 2015, într-un moment în care  sectorul imobiliar se afla într-o perioadă de revenire din criză. Cu toate că nivelul de încredere nu se afla la cote favorabile, fiind o perioadă post-criză, Homing Properties a ales să aibă încredere în clienți, dar mai ales în modelul de business introdus pe piața românească. Rețeta succesului însă a fost reprezentată de faptul că dezvoltatorul imobiliar și-a orientat modelul de afaceri către prețurile practicate în zona Pipera, piața având o evoluție pozitivă în ultimii cinci ani de activitate, ceea ce a dus la obținerea unor rezultate favorabile.

Piața a avut o evoluție pozitivă în ultimii cinci ani de activitate, ceea ce a dus la obținerea unor rezultate favorabile pentru Homing Properties

Acest lucru a permis practicarea unor prețuri mai mari și situarea companiei într-o poziție fruntașă în cadrul proiectelor rezidențiale de lux.

„Când am creat compania, în 2015, sectorul imobiliar se refăcea încă din criză și nu exista prea multă încredere în clienți. Ne-am asumat un mare risc, iar modelul nostru de afaceri a fost orientat către prețurile care existau atunci în Pipera. Din fericire, piața a fost pozitivă și în ultimii cinci ani am avut o tendință ascendentă, prețurile au crescut astfel încât ne-am asigurat o poziție fruntașă printre companiile care dezvoltă proiecte rezidențiale de lux”, ne-a declarat Dl. Diego Stuyck, Managing Partner Homing Properties.

Piața rezidențială din România în contextul post COVID

În momentul de față, cei mai mulți clienți sunt interesați de achiziționarea unor locuințe care să includă o terasă generoasă sau o grădină de dimensiuni mari, o piscină și o sală de fitness, astfel încât să își poată desfășura activitățile preferate în condiții de siguranță, în confortul propriei locuințe. Situația impusă de starea de urgență le-a reamintit oamenilor importanța pe care căminul o joacă în viața fiecăruia dintre noi și cât este de important să ne asigurăm tot confortul de care avem nevoie în propria noastră casă.

Pentru clienții Homing Properties, soluțiile oferite de dezvoltatorul imobiliar au reușit să satisfacă cele mai importante nevoi, având în vedere faptul că încă de la început proiectele dezvoltate au vizat realizarea unor zone comune speciale – piscină, sală de evenimente, sală de fitness, loc de joacă pentru copii – astfel încât, în momentul în care s-a instituit starea de urgență și oamenii au fost nevoiți să lucreze de acasă, clienții s-au putut bucura de zone comune generoase, amenajate corespunzător, ceea ce le-a permis să își continue activitatea și să nu își modifice major stilul de viață. În plus, acest fapt a contribuit la creșterea prestigiului companiei.

Pentru clienții Homing Properties, soluțiile oferite de dezvoltatorul imobiliar au reușit să satisfacă cele mai importante nevoi și să își continue liniștiți viața și activitatea normală, chiar din confortul propriei locuințe

Pentru că mulți clienți au recomandat locuințele dezvoltate de Homing Properties, vânzările din perioada asociată crizei generate de COVID-19 au avut o evoluție foarte bună, cel mai probabil datorită faptului că clienții au avut mai mult timp să studieze ofertele companiei și au putut evalua oferta cea mai potrivită de pe piață, dar și faptului că proiectele dezvoltate de Homing Properties au început să capete un renume pe piața de profil.

„În mod surprinzător, am avut vânzări foarte bune în această perioadă, clienții au avut mai mult timp să studieze proiecte diferite și să evalueze ofertele de pe piață. În momentul de față, clienții nu evaluează o posibilă locuință doar din perspectiva prețului și iau în calcul mult mai multe aspecte. Acest lucru este extrem de benefic, din moment ce dezvoltatorii își doresc să își îmbunătățească proiectele în permanență, oferind noi facilități, dar și opțiuni de amenajare și dotare”, continuă Dl. Stuyck.

Proiectele imobiliare, o oportunitate de investiții chiar și în perioadă de criză

Investițiile imobiliare reprezintă, din perspectiva Homing Properties, cea mai sigură variantă într-un moment de criză, precum cel în care ne aflăm în prezent. Datorită faptului că nu există suficiente locuințe pentru a acoperi necesarul existent în piață, investițiile în imobiliare reprezintă o variantă sigură, chiar și în acest moment. Din punctul de vedere al Homing Properties, „piața imobiliară este singura piață care poate oferi certitudine, chiar dacă cererea poate înregistra fluctuații. Cu toate acestea, faptul că în ultimii trei-patru ani dezvoltarea sectorului imobiliar nu a atins cotele necesare înseamnă că întotdeauna va exista o cerere destul de mare de locuințe pe piață”, explică Dl. Stuyck.

Cele mai importante proiecte rezidențiale dezvoltate în ultima perioadă includ proiectul Trastevere și Triana

Proiectul Trastevere, dar și Triana prezintă anumite caracteristici și specificații tehnice comune precum: structura clădirii este realizată din beton armat, conform normelor în vigoare, în timp ce zona spațiilor tehnice este compartimentată cu zidărie din cărămidă; compartimentarea pereților între apartamente este realizată din cărămidă de 25 de cm grosime de tip Brikston; în cadrul apartamentelor, pereții despărțitori sunt de 10 cm grosime, pereții de compartimentare ai băilor sunt de 12,5 cm grosime, placarea uscată fiind realizată pe pereții de beton și de zidărie între apartamente, precum și la ușile de intrare în apartament.

Clădirile prezintă acoperiș de tip terasă circulabilă, termoizolată cu polistiren extrudat de 15 cm de înaltă densitate, hidroizolat în două straturi cu membrană bituminoasă de 3 și 4 mm. Pentru tavane și pereții de pe casa scării s-a folosit tencuiala mecanizată.

 Finisaje de top și locații excelente pentru proiectele Homing Properties

În anul 2019, compania a înregistrat un salt important, fiind momentul în care a fost finalizat și livrat primul proiect Trastevere. Acest moment a coincis cu vânzarea companiei Facilitec și începerea celui de-al doilea proiect Triana, dar și cumpărarea terenului Grădina Icoanei.

În anul 2019, compania a înregistrat un salt important, fiind momentul în care a fost finalizat și livrat primul proiect Trastevere

Proiectul Trastevere este compus din 54 de apartamente, piscină în rooftop, sală de fitness, sală de jocuri pentru copii, terasă de 500 mp pentru grătar și evenimente, subsol și boxe.

Proiectul Triana este compus din 53 de apartamente, fiind prevăzut cu două piscine, grădină de 700 mp, sală de fitness, playground pentru copii, subsol și boxe.

Unul dintre cele mai importante avantaje oferite de proiectele dezvoltate de Homing Properties este reprezentat de locații. Dezvoltarea proiectelor se face numai după ce au fost luați în considerare factori importanți precum localizarea în apropierea unor școli internaționale și centrelor comerciale.

În acest fel, dezvoltatorul imobiliar își asigură un grad înalt de succes. Un alt avantaj adus de dezvoltatorul imobiliar este legat de calitatea finisajelor, dar și de spațiile comune pe care le creează pentru clienții săi. Referindu-se la investițiile imobiliare, reprezentanții companiei afirmă că rețeta unor investiții imobiliare fără credite bancare este reprezentată de combinația între o locație excelentă, un proiect special, foarte bine gândit, dar și sentimentul de încredere care este transmis cumpărătorilor.

Echipa Homing Properties

În prezent, Homing Properties deține o echipă de profesioniști extrem de calificați care activează de mai bine de 15 ani pe piețele rezidențiale spaniole și românești, fiind recunoscută ca punct de referință în domeniu. Echipa are în acest moment 19 angajați însă, pe măsură ce compania va dezvolta noi și noi proiecte imobiliare, numărul lor va crește exponențial pentru a satisface nevoile clienților, dar și pentru a aduce locuințele create mai aproape de oameni, de a le face cunoscute și, mai ales, de a oferi consiliere specializată clienților, astfel încât locuința pe care aceștia și-o aleg să reprezinte căminul ideal, atât din punct de vedere al locației, costurilor, cât și al dotărilor și finisajelor oferite.

„Pentru viitor, compania are planuri îndrăznețe și vizează obținerea unor rezultate extrem de bune prin proiectul Triana, dar și noi investiții în terenuri și extinderea către noi zone”, a declarat, în încheiere, Dl. Diego Stuyck, Managing Partner Homing Properties.

 

Citiți și despre: