Stiri: Retail

Hornbach: Vânzările de bulbi de flori, în creştere

08.09.2017

Anul trecut, vȃnzările la bulbii de toamnă au avansat cu peste 60%, comparativ cu anul precedent, conform Hornbach. De asemenea, în ceea ce privește bulbii şi seminţele de primăvară, cifra de afaceri din 2017 a înregistrat o majorare de peste 50% față de 2016. Mergând în aceeaşi direcţie şi păstrând tendinţa, retailerul și-a propus ca pentru sezonul toamnă 2017 să ȋnregistreze o creştere importantă, tot de două cifre.

„Principalul motiv al acestei evoluții este faptul că oamenii au aflat că bulbii nu necesită ȋngrijiri speciale. Este nevoie doar de voință, pasiune pentru grădinărit și puțin timp liber. Ȋn plus, ei pot fi cultivați atȃt ȋn grădini, cȃt și ȋn jardiniere sau ghivece”, a declarat Mugurel-Horia Rusu, Directorul General al Hornbach România.

Şi cei care locuiesc la bloc se pot bucura la primăvară de frumuseţea lalelelor proaspăt înflorite, de exemplu. În acest caz, procesul de înflorire poate fi controlat astfel încât cei care plantează bulbi în ghiveci îşi pot surprinde prietenii cu flori proaspete chiar de Crăciun, în funcţie de condiţiile de temperatură la care sunt păstraţi.

Clienții Hornbach preferă florile cu bulbi fie pentru miros (narcise, zambile), fie pentru decor (crini, iriși, cale).

La fiecare ȋnceput de sezon la Hornbach sunt aduse noi produse, iar bulbii nu fac excepție. În 2017, vedetele sunt reprezentate de tulpinile de Amaryllis, cea mai elegantă specie de crini, care pot fi roşii, albi sau roz, și care ȋnfloresc primăvara, în lunile martie și aprilie.