Finante

Hotel Ambient, evoluția unei afaceri de familie

01.06.2016

Conducerea lucrează la dezvoltarea lanțului de hoteluri Ambient. Complexul Hotelier Ambient este primul complex cu capital integral românesc din Brașov, a cărui istorie începe în 1999, când a fost inaugurat hotelul cu numai 7 camere, situat pe o străduță lăturalnică din centrul orașului Brașov.

Ulterior, datorită cererilor clienților, Ambient a evoluat treptat, ajungând în 2004 la pragul de 4 stele și un total de 71 de camere, 4 săli de conferință, restaurant de 110 locuri, spa și 2 baruri. În plus, în 2005 a fost inaugurată Pensiunea Ambient de 3 stele, în 2009 – Residence Ambient, în 2010 – Vila Ambient de 5 stele și în 2014 – Conacul Ambient.

„Pe scurt, Complexul hotelier Ambient a avut o creștere naturală, impulsionată de cererea clienților, precum și de serviciile de calitate care au pus pe harta turistică din România brandul Ambient”, declară Ciprian Dogaru, executive manager Ambient Hotels.

Angajații – parte a familiei Ambient

Hotel Ambient a debutat ca o afacere de familie, iar acest lucru se observă atât în amabilitatea și căldura angajaților, considerați parte a familiei Ambient, cât și din experiența pe care oaspeții o regăsesc în fiecare dintre unitățile Complexului.

Astfel, cei aproximativ 90 de angajați – 15 TESA și 75 în servicii – sunt cei care asigură un sejur plăcut oaspeților, aceștia beneficiind de un training extensiv în cadrul companiei, dar și de cursuri de igienă și specializare în domeniul în care lucrează.

În plus, despre ofertele speciale pregătite anul acesta pentru turiști, Ciprian Dogaru susține: „Ofertele speciale sunt variate, în funcție de specificul fiecărei unități în parte. Astfel, pentru unitățile destinate oamenilor de afaceri, ofertele se canalizează pe sărbători, servicii adăugate, transfer între diferite locații, precum și reduceri pentru perioada weekendului. Pentru unitățile leisure, ofertele speciale sunt canalizate pe activități diverse, atât în aer liber, precum și ateliere de meșteșugărit sau de fotografie, dar și activități de teambuilding”.

Unități de cazare pentru toate gusturile

Fiecare unitate de cazare Ambient are un profil specific. Astfel, hotelul este o unitate destinată turismului business, oaspeții beneficiind de 71 de camere – 15 camere catalogate la 3 stele și 56 la 4 stele – cu TV, minibar, aer condiționat, baie cu cadă cu hidromasaj pentru camerele executive, internet wireless, acces gratuit în parcarea sau garajul hotelului, acces spa, mic dejun în sistem bufet și 4 săli de conferință cu o capacitate de peste 250 de locuri.

Pensiunea Ambient este un concept B&B elegant, în stil clasic, destinată oamenilor de afaceri cu bugete situate într-un prag mai economic, dar și pentru oaspeții companiilor din zonă. Partea de conferințe este asigurată de 2 săli cu o capacitate cuprinsă între 20 și 40 de locuri.

Conceptul de cazare Residence Ambient a apărut în pragul crizei economice din 2009, fiind un produs care oferă o cazare centrală la un preț competitiv. Unitatea dispune de camere și apartamente în regim hotelier, bucătărie complet echipată pentru uzul oaspeților, saloane de servire a mesei, iar pentru cursuri sau întâlniri au la dispoziție și o sală de conferință complet echipată, precum și un business corner conectat la internet.

Locația atent aleasă contribuie la aprecierea oaspeților, dar și calitatea materialelor folosite pentru a crea un „Ambient” aparte sunt atuurile Complexului hotelier

Vila de lux Ambient asigură cazarea în 6 camere, situate pe 2 etaje, cu vedere la Munții Bucegi, și este localizată într-o zonă liniștită, în comuna Cristian, la 9 km de Brașov. Facilitățile pe care le oferă aceasta sunt: zonă special amenajată pentru tenis de masă, biliard, bar, piscină, saună, jacuzzi, bucătărie echipată complet.

În schimb, cea mai nouă unitate de cazare a complexului, Conacul Ambient este amenajat într-un spirit saxon autentic. „Noua moșie are o mare virtute, dragi oaspeți, pentru că aici și numai aici, De Mult-ul și Acum-ul s-au așternut la taifas și își tălmăcesc visurile chiar în jurul distinselor voastre prezențe”, adaugă managerul executiv.

O nouă proprietate a Complexului Hotelier Ambient

Complexul Hotelier Ambient dorește să ofere experiențe plăcute fiecărui oaspete. De aceea, urmărește creșterea valorii serviciilor oferite prin trainingul angajaților și prin programul de fidelizare Ambient Exclusive.

În acest moment, compania lucrează la realizarea și lansarea cu succes a unei noi proprietăți, Garden Inn. „A 6-a unitate Ambient va consta într-un centru de evenimente situat lângă Conacul Ambient, centru ce va reuni până la 200 de persoane în salonul festiv, va avea peste 17 camere dotate în standard 4 stele, piscină interioară, piscină exterioară, domeniu de 4.000 mp, salină, saună, biliard, lounge cu șemineu deschis, bucătărie privată pentru oaspeți”, susține Ciprian Dogaru.

De asemenea, conducerea companiei a încheiat, pentru anul în curs, contracte cu serii de grupuri, ajutând astfel mediul turismului de business pe timpul săptămânii cu grupuri leisure pentru perioada weekend-ului. Și, cum sezonul de vară se anunță a fi unul propice, cifra de afaceri din 2016 a Hotelului Ambient este previzionată la aproximativ 10 milioane de lei, în creștere față de anul trecut, când a fost înregistrată suma de 8,5 milioane de lei.