Finante

Hotelul Alexandros, cel mai mare din Bușteni

01.12.2014

Unitatea de cazare potrivită pentru vacanțele de iarnă, dar și pentru evenimentele de business. Valea Prahovei este, de departe, cea mai cunoscută destinație pentru cei care vor să se bucure, în perioada Sărbătorilor de Iarnă, de liniștea și aerul curat de la munte. Multe stațiuni se întrec în a-și primi turiștii pe timp de iarnă cu cele mai bune oferte, atât pentru cazare, cât și în ceea ce privește atracțiile turistice. Bușteniul rămâne, însă, an de an pe lista preferințelor românilor și nu numai. Cu zone delimitate, dedicate sporturilor de iarnă, evenimente speciale, peisaje de vis și, nu în ultimul rând, unități de cazare care oferă toate utilitățile de care turiștii au nevoie pentru o vacanță perfectă, stațiunea este în topul celor mai bine cotate din Prahova.

Cel mai mare și cunoscut hotel din Bușteni este Hotelul Alexandros, situat chiar în centrul stațiunii. Unitatea de cazare a fost gazda multor evenimente importante, la nivel național. Un exemplu în acest sens este concursul Miss World România, desfășurat în luna septembrie a anului 2003. Doi ani mai târziu, la Hotel Alexandros s-a organizat evenimentul “Superlativele Vacanțe & Călătorii”, unitatea devenind astfel un adevărat amfitrion al unui regal cultural și turistic. La toate acestea, se adaugă sărbătorirea sportivei Simonei Halep, după câștigarea turneului de la Doha, sau vizita fiului lui Fidel Castro, Alejandro Castro la Bușteni.

Facilități pentru vizitatori

Alexandros este un hotel pe care orice turist care a trecut, măcar o dată prin stațiunea Bușteni, îl cunoaște.

Ceea ce poate nu știu toți este faptul că unitatea are zeci de camere de cazare și spații speciale, dotate cu toate facilitățile de care este nevoie. “Hotelul dispune de 45 camere și 96 locuri în camere duble și apartamente. Toate camerele au baie proprie, televizor de tipul LCD, minibar, Internet – wireless gratuit, parcare gratuită. În restaurantul hotelului se pot derula diverse activități, de la servirea meselor principale, până la organizarea de recepții și cocktailuri de înaltă clasă”, ne-a declarat Emanoil Savin, acționarul majoritar Alexandros Hotels S.R.L..

Hotelul dispune de 45 camere și 96 locuri în camere duble și apartamente – Emanoil Savin, acționarul majoritar Alexandros Hotels

Spații pentru conferințe 

La toate dotările pentru vizitatorii care ajung în Bușteni în vacanță, se adaugă și beneficiile celor care aleg locația pentru evenimente de afaceri. Hotelul are trei săli de conferințe: una de 25 de locuri, a doua de 30 de locuri și alta de 120 de locuri. Fiecare este dotată cu videoproiectoare, ecrane de proiecție speciale, flipchart-ere, și, desigur, dacă un organizator de evenimente dorește ceva în plus, atunci echipa hotelului face tot posibilul pentru a-i respecta cerințele.

Hotelul are trei săli de conferințe: de 25 de locuri, 30 de locuri și cea mai mare de 120 de locuri

Solicitările inedite ale clienților nu s-au lăsat așteptate. „Una dintre cele mai inedite cerințe a fost solicitarea a trei săli de conferință în hotel, în condițiile în care hotelul dispunea doar de două. Cerința clientului a fost soluționată cu succes, pentru că am transformat un spațiu alocat depozitării de materiale sportive într-o sală de 30 locuri, pe care o utilizăm și astăzi.O altă solicitare a constat în punerea la dispoziția clientului a unei săli de conferință care să fie transformată în sală de fitness, cu aparatura necesară unei astfel de săli. Am soluționat și această problemă, amenajând un cort pe terenul de tenis”, ne-a povestit acționarul majoritar Alexandros Hotels.

Special pentru sezonul rece

În sezonul rece, hotelul are un grad de ocupare de până la 60%, iar numărul turiștilor a crescut cu aproximativ 10 procente, spun oficialii unității de cazare. Asta și datorită investițiilor și evenimentelor care se organizează frecvent în Bușteni, dar și mulțumită nenumăratelor obiective turistice din apropiere, precum Platoul Bucegi, Cascada Urlătoarea, Mănăstirea Caraiman sau Castelul Cantacuzino. “Credem că doar calitatea serviciilor face diferența. Hotelul Alexandros a atras și menținut clienții prin amabilitate, profesionalism, decență, seriozitate și rigurozitate. În ultimii doi ani, am făcut câteva investiții semnificative. Am mochetat camerele pe două etaje din hotel, am dotat toate camerele cu televizoare LCD, am schimbat acoperișul, renovat balcoanele, refăcut fațada hotelului și investit în refacerea instalației de cablu și Internet”, povestește Emanoil Savin.

Oferte de Sărbători 

Anul acesta, Hotelul Alexandros îi așteaptă pe turiști cu oferte speciale pentru petrecerea de final de an.

Pentru vacanța de Crăciun, există pachete de trei, patru sau cinci nopți, care pornesc de la 1.150 lei pe cameră. Oferta cuprinde cazare cu mic dejun pe parcursul sejurului, cina din Ajunul Crăciunului, precedată de ritualul tăierii porcului, cu șorici, țuică și vin fiert în jurul focului de tabără, colindători, sosirea lui Moș Crăciun cu daruri pentru copii și cina festivă din ziua de Crăciun.

Există și promoții pentru Anul Nou. “Pachetul de Revelion pornește de la 2.980 lei pe cameră pe sejur și cuprinde: cazare cu mic dejun, cina pe 30 decembrie 2014, masa festivă de Revelion, brunch în prima zi a anului 2015, cina festivă pentru prima zi a anului, program susținut de o formație și de trupa de dans Rebel și un foc de artificii”, ne-a declarat Emanoil Savin, acționarul majoritar Alexandros Hotels.

Planurile de viitor ale Hotelului Alexandros includ modernizarea unității, prin construirea unui centru SPA, special pentru vizitatori. Mai mult decât atât, se estimează creșterea cifrei de afaceri pentru anul curent cu 10%, față de aproximativ 1.528.000 de lei, cifra de afaceri înregistrată în anul 2013.