Hotelul Imperial. Investiție de peste 1,5 milioane euro în primul hotel la standarde și dotări de 4 stele și primul proiect de anvergură din ultimii 50 de ani în domeniul hotelier a fost realizată la Câmpulung Muscel, unde recent a fost inaugurat Hotelul Imperial.
Fonduri europene
Valoarea totală a investiției s-a ridicat la 7.788.593,26 lei, din care 70% reprezintă fonduri europene, sumă ce a fost atrasă cu succes de echipa REI Grup, prin intermediul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 2, gestionat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia.
„Hotel Imperial este prima investiție de anvergură din orașul nostru, în domeniul hotelier, din ultimii 50 de ani. Lucrările au început în urmă cu 5 ani, iar la începutul lunii decembrie acesta a fost inaugurat. Ne bucurăm că am finalizat lucrările, iar buna colaborare cu echipa REI ne-a ajutat să atragem finanțarea nerambursabilă cu succes”, a declarat Marilena Dumitrache, administrator al hotelului Imperial.
4 stele
Noua unitate hotelieră este situată chiar în centrul orașului Câmpulung și dispune de camere single, duble și triple, cu dotări de 4 stele. Hotelul Imperial mai beneficiază și de un restaurant spațios, ce poate fi închiriat pentru evenimente private și o zonă de relaxare, cu saună și jacuzzi.
„Domeniul hotelier este unul dintre principalii beneficiari ai fondurilor nerambursabile în ultimii ani. Tot mai multe investiții noi sau modernizări s-au realizat în ultimii 4-5 ani cu fonduri europene, iar acesta este un semn clar că există un interes tot mai mare din partea investitorilor, iar accesul la finanțarea nerambursabilă este un plus de încredere dat acestora. Ne bucurăm că familia Dumitrache a ales să realizeze această investiție apelând la expertiza REI. Cu acest proiect, încheiem anul 2024 cu peste 400 proiecte depuse și gestionate cu succes, atât pentru companii, cât și autorități publice locale”, a declarat Roxana Mircea, managing partner REI Grup, lider în domeniul serviciilor de consultanță specializată în atragerea de fonduri europene și ajutoare de stat.
Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020
Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 este succesorul Programului Operațional Regional 2007-2013 și unul dintre programele prin care România a accesat fonduri europene structurale și de investiții provenite din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), în perioada 2014-2020.
Axa prioritară 2 a vizat îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii și a beneficiat de o alocare totală de circa 900 milioane euro.
Printre investițiile potențial realizabile de către IMM s-au numărat construcția/ modernizarea și extinderea spațiului de producție/servicii, inclusiv dotare cu instalații, echipamente (inclusiv sisteme IT), utilaje, mașini, inclusiv noi tehnologii crearea/ modernizare/ extinderea incubatoarelor/ acceleratoarelor de afaceri, inclusiv dezvoltarea serviciilor aferente.
Creștere a turismului în România
Potrivit datelor INS, la jumătatea acestui an, erau înregistrate peste 13.500 de structuri de cazare în România, cu un total de aproximativ 450.000 locuri de cazare, în ușoară creștere față de același interval analizat, din 2023.
Din cele peste 13.500 de structuri de cazare, doar 12% reprezentau hoteluri, marea majoritate a unităților de cazare fiind concentrată în apartamente sau camere de închiriat (32%), respectiv pensiuni agroturistice (26%). Mai mult, din totalul hotelurilor, peste 80% erau clasificate cu 3 şi 4 stele.
Potrivit datelor Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, peste 2.500 de angajați ar lucra în domeniul HoReCa în județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman – ce fac parte integrantă din regiunea Sud-Muntenia.
Citește și Topul orașelor cu cele mai scumpe chirii în 2024