Stiri: Constructii

Hotelul Starlight Suites a fost transformat în spaţii de birouri

20.05.2014

Soravia Group a finalizat procesului de reconversie în spaţii de birouri a hotelului Starlight Suites din cadrul Metropolis Center, noul corp fiind numit Metropolis Bravo şi are o suprafaţă închiriabilă de 5.500 de metri pătraţi.

Investiţia s-a ridicat la aproximativ 1 milion de euro şi a presupus adaptarea spaţiilor la cele mai noi standarde din industrie.

Per total, acum, Metropolis Center dispune de o suprafaţă totală închiriabilă de 19.000 de metri pătraţi, dintre care 11.000 metri pătraţi sunt destinaţi spaţiilor de birouri de clasă A, iar 5.500 metri pătraţi sunt destinaţi birourilor de clasă B+.

Reconversia hotelului a fost determinată de condiţiile din piaţă, în condiţiile în care perspectivele privind spaţiile de birouri de pe piaţa imobiliară din Capitală sunt positive, iar valorificarea pontenţialului unei clădiri istorice din zona centrală a Bucureştiului a dus la decizia de a transforma hotelul în spaţii de birouri

„Prin Metropolis Bravo venim cu o ofertă complementară spaţiilor actuale. Noile spaţii de birouri sunt un mix între clasa B+ ca specificaţii tehnice şi clasa A ca amplasare. Practic, ne putem adresa acum unei categorii de clienţi pe care nu o puteam deservi în trecut, acei clienţi care îşi doresc o prezenţă în centrul Bucureştiului, dar care nu pot plăti o chirie prime. Astfel, prin proiectul Metropolis Bravo le oferim o chirie atractivă, cu 25% mai mică faţă de preţul zonei, într-o clădire istorică, reper arhitectural”, a declarat Lorenz Tragatschnig, Managing Director Soravia România.

La ora actuală, 65% din totalul spaţiilor de birouri din Metropolis Bravo sunt disponibile spre închiriere, în timp ce Metropolis Alpha este închiriat în proporţie de 95-100%.

„Ne propunem ca în continuare să creştem gradul de ocupare al Metropolis Center, având în vedere că suntem deja în negocieri avansate pentru încă 20-30% din spaţiile noi. Avem aşteptări optimiste şi până la sfârşitul anului ne dorim să avem în portofoliu clienţi pentru majoritatea spaţiilor disponibile”, a mai declarat Lorenz Tragatschnig.