Hoteluri noi bucuresti 2019

Ce hoteluri noi se vor deschide în Bucureşti în 2019?

25.10.2018

Ultima perioadă a fost una bună pentru piaţa hotelieră din Europa Centrală şi de Est (ECE). Aceasta raportează o evoluţie pozitivă. Toți indicatorii de performanţă au valori mai mari faţă de anul precedent. Capitala României se remarcă printr-o creştere medie a numărului de ȋnnoptări, de 10,1% pe an ȋn intervalul 2013 – 2017. Acesta este cea mai mare din regiune, conform raportului CEE Hospitality Snapshot 2018, realizat de compania de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield.

Bucureştiul, peste nivelul din ECE

Ca dinamică, Bucureştiul depăşeşte principalele capitale din regiune. Mai exact, este vorba de Viena, Praga, Budapesta, Varșovia, Bratislava şi Sofia. Astfel, se crează bazele unei dezvoltări sustenabile a capacităţii de cazare din Capitală.

Cu toate acestea, având un număr de 3,2 milioane de ȋnnoptări ȋn 2017, Bucureştiul se află ȋncă la o distanţă considerabilă de Praga (18 milioane de ȋnnoptări), Viena (15 milioane), Budapesta (10 milioane) şi Varşovia (6 milioane), depăşind doar Bratislava (2,7 milioane) şi Sofia (2 milioane).

„Varşovia trebuie să ȋşi ȋmbunătăţească vizibilitatea ca destinaţie turistică. Similar, cererea din Bucureşti este generată ȋn special de segmentul corporate. În ciuda acestui fapt, gradul mediu de ocupare ȋn Bucureşti este destul de ridicat (73,6% ȋn 2017), hotelurile internaţionale de top ȋnregistrând rate de ocupare de peste 80%, fiind ocupate integral timp de şase luni pe an”, potrivit consultanţilor Cushman & Wakefield.

Hoteluri noi Bucureşti 2019: Preţuri medii

Preţurile medii ale hotelurilor din Bucureşti au fost pe parcursul anului 2017 de 78,1 euro/ noapte. Costurile sunt mai mari decât în:

  • Sofia (76,1 euro/ noapte)
  • Varşovia (75,4 euro/ noapte)
  • Bratislava (63,6 euro/ noapte)

Însă, costul mediu se află sub nivelul celor din Viena (96,9 euro/ noapte), Praga (87,5 euro/ noapte) şi Budapesta (84,3 euro/ noapte).

Ajustând preţul mediu cu gradul de ocupare (calculat de STR la 73,6% pentru Bucureşti ȋn 2017), reiese că hotelierii din Capitală au ȋncasat anul trecut, ȋn medie, câte 57,5 euro/ noapte pentru fiecare cameră disponibilă, ȋn creştere cu 6,4% faţă de anul precedent, indicator (RevPAR) care a continuat să crească şi ȋn prima jumătate a acestui an, cu 4,7%, la 60,2 euro/ noapte.

Hoteluri noi Bucureşti 2019: Investiţii

Rezultatele pozitive din regiune au atras ȋn ultimii ani atât atenţia dezvoltatorilor, cât şi a investitorilor. Astfel, în timp ce ȋn centrul unor oraşe precum Praga, Budapesta sau Viena sunt, la ora actuală, mai dificil de găsit terenuri sau clădiri care pot fi reconvertite ȋn hoteluri, ȋn oraşe precum Varşovia, Bucureşti sau Sofia capacitatea de cazare va continua să crească ȋn următorii ani. Ritmul mediu anual va fi cuprins ȋntre 3,9% (ȋn Bucureşti) şi 8,5% ȋn Varşovia.

Hoteluri noi Bucureşti 2019: Deschiderile programate

Pentru următorii an, în Bucureşti sunt programate spre deschidere mai multe hoteluri ce vor fi afiliate unor lanţuri internaţionale. Printre acestea se numără:

  • Courtyard by Marriott (Fabrica de Glucoză)
  • Ibis Styles (Ştirbei Vodă)
  • Hotel Indigo (George Enescu – Georges Clemenceau)
  • Corinthia (Grand Hotel du Boulevard)
  • Moxy by Marriott sau Autograph Collection (Doamnei).

Citeşte şi West Gate prelungește contractul cu Accenture Services România

 

 

Citiți și despre:

2 păreri la “Ce hoteluri noi se vor deschide în Bucureşti în 2019?

  1. Pingback: Plata in rate Carrefour: Anuntul Mastercard | Jurnalul de Afaceri

  2. Pingback: Black Friday 2018 Flanco: Produse la reducere | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.