HR Summit Timișoara va avea loc în perioada 17-18 mai

07.05.2017

În perioada 17-18 mai va avea loc HR Summit Timișoara: Managementul Departamentului de Resurse Umane, employee engagement și strategii de motivare a angajaților. La eveniment vor participa reprezentanți ai unor companii de renume precum: Rolls Royce, Hart Consulting, Great People Inside România, Altex, Consulteam sau Romanian Software.

Teme dezbătute în cadrul conferinţei:

  • Cum trasăm strategiile într-o companie?
  • Cât valorează interacțiunea cu top managementul și cum eficientizăm acest proces?
  • Devine HR-ul un business-maker?
  • Cum identificăm și dezvoltăm managerii viitorului?
  • Care sunt direcțiile în procesul de motivare al angajaților?

Noi modele de leadership

„Lumea muncii se află în continuă schimbare, iar în ziua de astăzi singura certitudine este incertitudinea. Pentru a putea face față noilor provocări din câmpul muncii, liderii trebuie să descopere, să înțeleagă și să se adapteze mediului VUCA (Volatile | Uncertain, Complex | Ambiguous – Volatil | Nesigur | Complex | Ambiguu)”, a declarat Doru Dima, CEO și CPO International al Great People Inside.

Aşadar, modelul VUCA devine un acronim managerial la modă în domeniul resurselor umane și tocmai despre asta și ce înseamnă modelul VUCA va discuta Doru Dima la Conferința de Resurse Umane, care are loc în perioada 17-18 mai, la Timișoara.

„România suferă de o lipsă acută de manageri eficienţi. Companiile promovează oamenii în funcţii de conducere, dar aceştia sunt lăsaţi să înveţe singuri ce au de făcut, copiind eventual ce au văzut la managerul anterior. Am evaluat 600 de manageri prin simularea deciziilor manageriale şi notarea lor pe o scară de la 1 la 5. Doar 2% dintre ei au ajuns la 3,5 puncte. Deci doar 10 oameni au reuşit să fie încadraţi ca «buni»”, completează Doru Dima.

Engagementul la locul de muncă

Engagement and grandma’s cookies reprezintă tematica pe care Gabriela Niță, HR Manager Altex Logistic & Distribution o dezbate în cadrul HR Summit Timișoara. După 4 ani în cercetare în domeniul educației și un master în management, aceasta și-a început cariera de trainer și consultant, alături de companii precum: DHL, Parmalat, EON Moldova, EGGER, Medicover, Sover Optica, Ambient.

Experiența în HR și-a completat-o activând în calitate de Training Manager și HR Manager în diverse industrii (IT, media sau consultant) și observând astfel nevoile de HR ale unui business din interiorul său.

Deţinând o experiență de 17 ani în domeniul HR, Gabriela Niță a susținut peste 600 zile de training, a implementat peste 100 de planuri de dezvoltare pentru middle și top management, coordonând teambuilding-uri, implementând sisteme de evaluarea performanțelor. În cadrul Conferinței de Resurse Umane HR Summit Timișoara, Gabriela Niță discută despre engagement la locul de muncă.

Companiile IT preferă să recruteze juniori

„Inventivitatea la capitolul beneficii a atins cote spectaculoase. Atâta timp cât bugetele pentru salarii cresc cu 5%, beneficiile sunt singurul instrument unde mai ai loc de a te diferenția: oferi angajaților ceva care să-i facă să se simtă bine la job și să performeze fără să aibă un disconfort major. Foarte apreciate sunt beneficiile care țin de flexibilitate – se practică deja acest lucru în companiile sau departamentele care permit un astfel de program, iar în 2020 flexibilitatea va deveni o normalitate”, susține Oana Datki, SEE Managing Partner la Consulteam.

Oana Datki este speaker la HR Summit Timișoara unde va discuta despre despre motivația ca misiune imposibilă, motivație alterată de diverse aspecte precum salarizare, cultura organizațională, teamwork și time management.

Implicații tehnologice în procesul de recrutare

Departamentul Resurselor Umane se bucură mai mult ca oricând de soluții software care ușurează și eficientizează procesul de recrutare, cât și procesele de salarizare și time management al angajaților din companii.

„Implementarea de soluții software atrage după sine beneficii atât pentru salariați (care urmează fluxuri simple), cât și pentru manageri (care sunt degrevați de responsabilități), compania investind în tot acest timp în dezvoltarea resurselor”, afirmă Aurelian Chitez, Senior Sales Manager, Romanian Software.

Acesta este Senior Sales Manager la Romanian Software, iar în cadrul companiei a dezvoltat procese de salarizare și management al timpului pentru angajați și soluții software personalizate în funcție de nevoile fiecărui client sau partener de afaceri. „Make HR great again” este subiectul pe care Aurelian Chitez îl propune pentru HR Summit Timișoara.

 

 

 

Citiți și despre: