HR Vibes Timisoara 2019

HR Vibes Timișoara 2019: Cum arată angajatul și angajatorul modern?

03.04.2019

HR Vibes Timișoara 2019. Pe data de 28 martie, la Timișoara, a avut loc evenimentul HR Vibes. În cadrul conferinței s-au dezbătut cele mai noi tendințe din industria de resurse umane. Discuțiile au început alături de Diana Năstase – HR Director, FLEX. Aceasta a abordat subiectul rolului departamentului de HR din perspectiva procesului de recrutare.

Așadar, într-o perioadă în care piața forței de muncă se confruntă cu o lipsă a talentelor, Diana Năstase atrage atenția asupra a două aspecte:

 • hard skills
 • soft skills

”Niște abilități foarte bine dezvoltate în zona de hard skills îți pot obține într-adevăr un interviu, însă cele care decid dacă ești candidatul potrivit sunt abilitățile din categoria soft skills”, afirmă aceasta.

HR Vibes Timișoara 2019. Ce abilități caută recrutorii în 2019?

Diana Năstase a precizat și câteva aspecte importante căutate de recrutori în 2019:

 • conștiința de sine
 • agilitatea în învățare
 • trăsături de leadership
 • capacitatea și factorii de derapare.

HR Vibes Timișoara 2019. Angajatul modern

În plus, Mirela Crețu – HR Manager, Kimball Electronics România a vorbit despre angajatul modern și bagajul de caracteristici cu care vine la pachet. Ea susține că este esențial ca acestuia să i se comunice foarte clar responsabilitățile, în același timp, angajatorul să acorde atenție personalității sale, obiceiurilor din rutina sa, aspectelor care fac parte din valorile și principiile acestuia, istoricului profesional, dar și aspirațiilor și ambițiilor care îl caracterizează.

Aurelian Chitez – Sales Director Romanian Software a vorbit despre data management în sectorul resurselor umane.

”În 2017, 57% din organizații își stocau datele în Cloud, iar 73% din companii și-au propus să își migreze procesele în Cloud în următorii 2 ani”, susține Aurelian Chitez.

HR Vibes Timișoara 2019. Engagement în rândul angajaților

Ana Maria Butelanc – Talent Acquisition Manager, KFC, PIZZA HUT, TACO BELL (Sphera Franchise Group) a vorbit despre factorii de engagement în rândul angajaților din industriile de Quick Service Restaurants, Fast Service Restaurants și Home Delivery.

Aceasta a adus în discuție factorii motivaționali dintr-o organizație:

 • efortul companiei – comunicare, focus pe angajat, diversitate, incluziune și susținere talentelor;
 • beneficii basic – siguranța la locul de muncă
 • beneficii extra-salariale
 • mediu de lucru plăcut
 • echilibrul dintre viața profesională și cea personală

HR Vibes Timișoara 2019.  Activitatea sportivă a salariaților

Andrei Crețu – Co-fondator, 7Card a prezentat, în cadrul evenimentului, un studiu de caz cu privire la activitatea sportivă a timișorenilor care fac parte din rețeaua 7Card.

”2018 a fost anul cu cea mai intensă activitate sportivă în rețeaua 7Card. Abonații 7Card au adunat, așadar 1.863.000 ore de mișcare, echivalentul a 77.525 zile (213 ani), în care au ars 1 miliard de calorii”, a spus acesta.

În ceea ce privește industriile cu cei mai mulți sportivi, în top 5 se regăsesc:

 • Automotive & Components
 • Software Services
 • Telecommunication Services
 • Outsourcing

HR Vibes Timișoara 2019.  Personalitatea angajaților

Radu Chiriac – Foundation Teacher, AL FERASA INTERNATIONAL, a introdus un element surpriză și a vorbit participanților despre arta de a identifica personalitatea unui viitor angajat în funcție de fizionomia sa.

”Al Ferasa este arta de a privi cu atenție și de a înțelege în profunzime”, spune acesta.

Plecând de la câteva principii de bază și de la o bună cunoaștere a acestei științe, Cristian Chiriac a exemplificat care sunt principalele componente ale feței: componenta mentală sau rațională se situează în partea de sus a feței, deasupra sprâncenelor până la scalp; componenta practică, cea care este responsabilă cu ‘execuția’ se află între linia sprâncenelor și linia buzei superioare, iar componenta responsabilă cu dorințele umane se desfășoară de la linia buzei superioare până la bărbie.

HR Vibes Timișoara 2019. Provocări în recrutare

În cea de-a doua sesiune a evenimentului, Gabriel Racz – HR & Controlling Manager, MEWI, a împărtășit experiența implementării programului de recrutare în cadrul companiei.

”Provocarea a fost să atragă studenți pe care să îi pregătească de la 0 în cadrul unui program de mentorat, astfel încât, după 12 luni, aceștia să fie capabili să conducă un magazin în București. Din 4.529 CV-uri primite, în urma programului de mentorat, au fost angajate două persoane foarte motivate şi loiale, cu „sete” de dezvoltare, care au ajuns ulterior şefi de zonă în mai puţin de 2 ani, fiind totodată lideri „setaţi” să dezvolte alţi oameni”, a precizat el.

HR Vibes Timișoara 2019.  Beneficii pentru angajați

Mihai Nedelcu – Regional Manager Benefitonline.ro, a vorbit despre creșterea sectorului de beneficii ale angajaților în 2018.

La finalul evenimentului, Tim Ackermann – Global Head of Talent Acquisition & Experience a vorbit despre digitalizare și generația Z, inclusiv de purpose shift & learning shift.

”Comportamentul de learning s-a schimbat drastic în ultima vreme: vorbim despre un consum de informație din mediul digital și de autonomie, un model de învățare informal, orientat către un stil social de acumulare de informație”, precizează acesta.

Citește și Locuri de muncă BestJobs: Cele mai căutate domenii

 

 

 

 

Citiți și despre:

O părere la “HR Vibes Timișoara 2019: Cum arată angajatul și angajatorul modern?

 1. Pingback: Program Buy Back aer conditionat Daikin | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.