Constructii

HTI International România – soluții complexe pentru construcții

HTI International România – soluții complexe pentru construcții

01.04.2015

Compania oferă o gamă variată de produse, dar asigură și servicii tehnice complexe, fiabile și calitative.  Compania HTI International România este parte din grupul GC-HTI, liderul pe piață în Germania în desfacerea de produse destinate lucrărilor de infrastructură desfășurate în complexele industriale și rezidențiale. Societatea a dezvoltat parteneriate cu cele mai mari și mai importante companii producătoare și azi oferă produse specifice, de la conducte, la armături industriale sau accesorii speciale pentru lucrările de alimentare cu apă și gaz ori alte proiecte edilitare.

HTI România oferă nu doar o gamă variată de produse, dar și instalații la un raport optim calitate – preț, datorită partenerilor de renume pe care îi reprezintă pe plan local. Mai mult decât atât, din anul 2007, momentul lansării, compania pune la dispoziția clienților și partenerilor de afaceri nu doar produse unitare, ci soluții tehnice complexe, adaptate pe dorințele specifice ale consumatorilor finali. “În istoria fiecărei companii există momente de referință care pot determina evoluția ulterioară a acesteia. Primul și cel mai important moment a fost acela în care piața românească a reușit să înțeleagă noțiunea reală de <dealer>. Compania noastră a reușit să-și desfășoare activitatea ca partener solid și de încredere al producătorilor pe care îi reprezintă, dar și un partener privind serviciile, consultanța și produsele oferite clienților și beneficiarilor. În cazul companiei noastre,care se află în plin proces de dezvoltare, fiecare an a însemnat o provocare, o provocare în ceea ce privește investiția în capitalul uman, în imagine, dar și în calitatea serviciilor și produselor oferite”, ne-a declarat Daniela Mustocea, directorul general HTI International Romania S.R.L..

Portofoliu

Cu o gamă de aproximativ 8.000 de produse, oficialii companiei spun că se dorește diversificarea continuă atât a portofoliului, cât și a aplicațiilor pe care le oferă.

Mai mult decât atât, planurile de viitor presupun o dezvoltare continuă, prin aducerea de concepte și produse noi de pe piața din vestul Europei, dar și educarea pieței locale, prin organizarea de seminarii sau conferințe specifice. “Pentru o companie de profilul nostru este extrem de important să ofere nu doar o gamă de produse spre vânzare, ci să asigure și soluții tehnice cât mai complexe, fiabile și calitative. Putem afirma că această companie poate susține proiecte de alimentare cu apă, sisteme de canalizare sau lucrări în infrastructură pe toată desfășurarea și în toate stadiile lor, din faza de proiectare până în fază de mentenanță și service. Considerăm ca piața românească în domeniul nostru de activitate este în continuare instabilă și fluctuantă. Unele companii preferă soluțiile tehnice durabile și de viitor, iar altele aleg soluțiile tehnice cele mai ieftine posibil, calitatea și durabilitatea fiind elemente prea puțin importante. Nu vom agrea niciodată compromisurile în ceea ce privește calitatea produselor și serviciilor oferite către clienții noștri, acestea având o importanță vitală în ceea ce privește calitatea vieții românilor. Acest aspect ar trebui să primeze în conceptul de viață al concetățenilor noștri”, a adăugat directorul general HTI International Romania.

Societatea a fost implicată, pe plan local, în multe proiecte de amploare. De exemplu, a oferit soluțiile potrivite pentru lucrarea de aducțiune apă Pucioasa – Fieni și reabilitarea rețelei de canalizare Rădăuți, Suceava. „Compania noastră are în portofoliu mai multe proiecte despre care s-ar putea spune că au fost complexe. Reprezentăm un grup de companii de renume din Germania, Olanda, Italia, Belgia etc., iar acest lucru ne ajută foarte mult să manageriem foarte eficient proiecte de mare amploare din România. Concret, problemele ce apar pe parcursul derulării proiectelor sunt uneori legate de o superficialitate în proiectare. Capacitatea de producție în anumite game de produse are nevoie de creștere, dar mai importantă este creșterea nivelului de calitate și diversificarea gamelor de produse”, este de părere Daniela Mustocea.

Investiții și planuri de viitor

Efectele crizei economice s-au făcut simțite și în activitatea companiei HTI International România, mai ales prin întârzierea sau stoparea unor colaborări cu furnizori sau clienți cheie.

Cu toate acestea, efectele negative au fost ținute sub control, prin investiții eficiente și prudente. Dovadă a acestui lucru este și faptul că societatea a crescut numărul de angajați și a conținut investiția în dezvoltare, în plină criză economică. Creșterea companiei într-un ritm sănătos este unul dintre principalele obiective pentru perioada următoare. Desigur, fiecare companie își stabilește propriul ritm, în funcție de prioritățile și necesitățile particulare. Compania noastră a deschis câte un nou punct de lucru în fiecare an, începând din 2011. Cea mai benefică investiție consider că a fost în pregătirea și dezvoltarea profesională din toate punctele de vedere, atât comercial, cât și tehnic. Consider că cea mai bună investiție este cea în capitalul uman”, ne-a explicat directorul general HTI International Romania. 

Compania estimează o creștere de cel puțin 20% a cifre de afaceri pentru anul curent. Cel mai important indicator pentru 2015 este însă creșterea rentabilității, care poate permite societății o dezvoltare susținută în viitor. “Planurile de viitor pe termen lung includ dezvoltarea punctelor de lucru existente și dezvoltarea de noi departamente pe tipuri de aplicații noi: agricultură, industrie, energie regenerabilă”, ne-a declarat Daniela Mustocea, directorul general HTI International Romania.