Stiri: IT&C

Huawei a înregistrat o creştere semificativă a vânzărilor

23.06.2016

Huawei a raportat o creșterea semnificativă a vânzărilor datorită cererii mari pentru smartphone-urile Huawei P9 și Huawei P9 Plus. Astfel, compania a anunțat că, după lansarea de la Londra a celor mai noi flagship-uri, acestea au înregistrat vânzări neașteptat de mari la nivel global.

Per total, livrările globale de smartphone-uri P9 și P9 Plus au depășit 2,6 milioane de unități la doar 6 săptămâni după lansare, având cifre record de vânzări în țări precum China, Franța, Marea Britanie și Finlanda.

Devenind un produs extrem de popular, vânzările smartphone-ului Huawei P9 sunt cu 130% mai mari decât vânzările modelului P8 pe piețele globale. Aceste rezultate remarcabile au crescut cota de piață a companiei la nivel mondial la 8,5% și întăresc poziția companiei în top trei producători de smartphone-uri.

Pe parcursul primului trimestru al anului, Huawei a livrat 28,3 milioane de unități la nivel global, o creștere de 64% față de anul precedent. Huawei a obținut, deasemenea, realizări importante pe piețele regionale, precum vVânzări masive de Huawei P9: Huawei P9 a devenit foarte popular la nivel global, realizând un număr semnificativ de pre-comenzi și vânzări. În China, peste 5 milioane de pre-comenzi online au fost făcute într-o săptămâna de la lansarea sa la nivel mondial din Londra.

Vânzările de P9 sunt cu 130% mai mari decât vânzările modelului P8, pe piețele globale din afara Chinei. În Franța, vânzările de P9 au crescut cu aproximativ 1.000 de procente, față de cele ale modelului P8.

De asemenea, vânzările Huawei P9 sunt peste cele ale modelului P8 și în Polonia și Finlanda, unde s-au înregistrat vânzări de 400% mai mari, iar în Marea Britanie și România acestea au fost de 3 ori mai mari.

“Huawei este axată pe crearea de dispozitive premium, care ilustrează devotamentul nostru pentru proiectare fără cusur și inovație tehnologică. Aceste dispozitive high-end atrag mai mulți fani decât înainte, care doresc să utilizeze cele mai moderne smartphone-uri și cele mai inovatoare tehnologii integrate în ele. Atunci când consumatorii din întreaga lume se înghesuie pentru a fi primii care cumpără smartphone-uri Huawei, așa cum a fost în cazul modelelor P9 și P9 Plus, este clar că cererea pentru dispozitivele noastre este universală”, a declarat Richard Yu, CEO Huawei Consumer Business Group.