Furnizorul de soluții în domeniul IT&C Huawei va trimite în China, începând cu data de 17 august, 8 studenți din întreaga țară, de la Universități din București, Timișoara, Arad, Iași şi Craiova, în contextul aplicării programului Dezvoltarea Talentelor de Mâine, realizat în parteneriat cu Guvernul României și având la bază Memorandumul reciproc dintre China şi România semnat anul trecut.
Pe parcursul vizitei, studenții români vor participa la cursuri de limbă și cultură chineză și vor fi implicați în activități de formare profesională. Aceştia vor beneficia de suportul specialiștilor Huawei de la sediul central al companiei, din Shenzhen.
Studenții români vor avea ocazia de a participa la cursuri de formare profesională în cadrul sediului central al Huawei Technologies şi vor avea acces la cele mai inovatoare tehnologii pentru a înțelege tendințele industriei IT&C, precum și de a explora orașe din China, prin facilitarea accesului la o experiență multiculturală.
Proiectul este susținut atât de Ministerul Educației Naționale, cât și de Ministerul pentru Societatea Informațională și reprezintă o oportunitate pentru studenți de a înțelege evoluția domeniului IT&C. Acesta este, de asemenea, un angajament pe termen lung pe care Huawei Technologies și l-a asumat, acela de a investi în viitoarele talente locale.
„Programul Dezvoltarea Talentelor de Mâine este parte a unui angajament pe termen lung pe care l-am luat în încercarea de a identifica și de a susține echipe de tineri tehnicieni români, cărora să le dezvoltăm competențele în domeniul tehnologiei. Este dorința noastră de a le oferi studenților care merg în China o experiență complexă, multiculturală, astfel încât aceștia să poată înțelege că fac parte dintr-o comunitate internațională de experți, unde perspectivele profesionale de viitor sunt nelimitate”, a declarat Vlad Doicaru, director conturi integrate al Huawei România.
Huawei a devenit un sustinător al învătământului superior românesc prin personalizarea unui program educațional care inspiră o nouă generație de talente în domeniul IT&C. Atât Ministerul Educației Naționale, cât și Ministerul pentru Societatea Informațională au fost de acord să fie partenerii oficiali ai acestui proiect, pentru a facilita călătoria celor 8 studenți în China
„Dezvoltarea industriei locale de IT&C depinde într-o mare măsură de pregătirea profesională a tinerilor într-un mediu global, care ia în considerare repere tehnologice, organizaţionale, procedurale ce asigură valoare pe pieţe concurenţiale. Susţinem orice demers care contribuie direct sau indirect la transformarea României într-un hub regional de resurse inovative în domeniul IT&C şi la atingerea obiectivelor Strategiei Agendei Digitale pentru România”, a spus Diana Voicu, secretar de stat la Ministerul pentru Societatea Informaţională.
Mihnea Costoiu, Ministru delegat al Ministerului Educației Naționale, a afirmat că participarea tinerilor români la programul Dezvoltarea Talentelor de Mâine reprezintă o oportunitate majoră atât pentru studenții noştri, cât și pentru sistemul educațional și cercetarea românească în ansamblu.
“România nu se poate dezvolta dacă nu valorifică imensul potențial uman de care dispune și, totodată, dacă nu reușește să creeze legături durabile cu marile centre din domeniul IT din întreaga lume. Programul Dezvoltarea Talentelor de Mâine este important tocmai pentru dimensiunea sa internaţională, iar întărirea legăturilor dintre studenţii români şi o companie atât de importantă la nivel global, cum este Huawei, nu poate decât să ne bucure”, a explicat Mihnea Costoiu.