Stiri: Companii

Huawei

Huawei și Ericsson semnează un acord de licență încrucișată pentru brevete pe termen lung

28.08.2023

Huawei și Ericsson au semnat un acord global de licențiere încrucișată care acoperă pe termen lung brevetele esențiale pentru o gamă largă de tehnologii, precum 3GPP, ITU, IEEE și IETF pentru 3G, 4G și 5G. Acordul acoperă vânzările companiilor de infrastructură de rețea și dispozitive de consum, oferind ambelor părți acces global la tehnologiile standardizate, brevetate reciproc.

Acordul acoperă vânzările companiilor de infrastructură de rețea și dispozitive de consum

„Suntem încântați să ajungem la un acord global de licențiere încrucișată pe termen lung cu Ericsson”, a declarat Alan Fan, șeful Departamentului de proprietate intelectuală al Huawei. „În calitate de contribuabili majori ai brevetelor esențiale standard (SEP) pentru comunicațiile mobile, companiile recunosc valoarea proprietății intelectuale a celeilalte, iar acest acord creează un mediu de brevete mai puternic. Demonstrează angajamentul ambelor părți că proprietatea intelectuală ar trebui protejată și respectată în mod corespunzător.”

În ultimii 20 de ani, Huawei a contribuit major la standardele TIC de masă, inclusiv cele pentru codec-uri celulare, Wi-Fi și multimedia. În 2022, Huawei a ocupat primul loc în clasamentul solicitanților Oficiului European de Brevete pentru numărul de cereri de brevet depuse, cu 4.505 de solicitări.

În 2022, Huawei a ocupat primul loc în clasamentul solicitanților Oficiului European de Brevete

„Angajamentul nostru de a împărtăși inovațiile tehnologice de vârf va conduce la dezvoltarea industriei durabile, oferindu-le consumatorilor produse și servicii mai robuste”, a adăugat Fan.

Huawei este, atât deținătorul, cât și implementatorul SEP-urilor și încearcă să adopte o abordare echilibrată în acordarea licențelor. Prin semnarea acestui acord, oferă și primește acces la tehnologii cheie.

Fan menționează: „Acordul este rezultatul unor discuții prin care se asigură că interesele, atât ale deținătorilor de brevete, cât și cele ale implementatorilor sunt oferite în mod echitabil.”

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/transformarea-digitala-oportunitate-si-provocare-pentru-companii-si-angajati/