Stiri: Constructii

HUF HAUS dezvoltă un nou prototip de casă

09.01.2018

Compania HUF HAUS deschide drumul spre un nou tip de locuință pentru industria caselor prefabricate cu lansarea celui mai recent prototip în satul HUF din Hartenfels, Germania. Proiectată de Alexander Huf, casa este construită exclusiv din sticlă securizată, care este integrată în construcție printr-o nouă procedură aflată în proces de brevetare.

„Asemenea oricărui nou proiect pe care îl lansăm, și cu acest prototip de casă ne-am dorit să aducem o schimbare în industria din care facem parte, de a crea ceva care să transforme în bine viața celor care locuiesc în casele HUF. Și am început prin a ne întreba cum va arăta viața în viitor. Acest lucru a presupus, bineînțeles, viziune arhitecturală și cunoștințe asupra unor tehnici inovatoare, care nu sunt încă disponibile pe piață, însă credem că acesta este singurul mod prin care putem evolua: prin proactivitate, curaj și privind mereu spre viitor”, a declarat Georg Huf, directorul general al HUF HAUS.

Aşadar, rezultatul a peste șase ani de cercetări și teste, metoda constă în integrarea pieselor din sticlă prin proceduri mecanice, fără a folosi adezivi, în construcția caselor pe structură de lemn.

„Împreună cu Universitatea Forțelor Armate Federale din München, cu biroul de inginerie structurală Winkens și cu furnizorul nostru Glas Schneider, am dezvoltat, prin acest conector mecanic, un produs unic, care, spre deosebire de încastrarea cu adezivi folosită până în acest moment pe piață, nu permite niciun fel de modificări de rezistență odată cu trecerea timpului”, a adăugat Christoph Schmidt, membru în echipa de conducere a HUF HAUS.

Noul prototip de casă poartă numele “Ausblick”, care s-ar traduce prin „perspective”, și prezintă o serie de caracteristici care o ridică la înălțimea numelui său.

Casa are un acoperiș tip fluture și nu are nevoie de întrerupătoare, ci integrează o serie de tehnologii de ultimă generație care o transformă într-o casă inteligentă.

Casele HUF sunt disponibile și în România, iar primele două case de prezentare din țara noastră, ART și MODUM, pot fi vizitate în ansamblul rezidențial premium Dumbrava Vlăsiei, situat lângă Balotești.