Ianuarie 2014

După ani de zile în care agricultura a fost unul dintre domeniile spre care investitorii nici nu se gândeau să se îndrepte, anul 2014 va fi “anul de glorie” al acestui sector. Potrivit datelor furnizate de mai multe cercetări realizate la finalul anului 2013, cele trei domenii de succes în viitorul apropiat pentru investitorii străini în România sunt agricultura, IT-ul și externalizarea serviciilor.
Cel mai important argument pentru cei care spun că agricultura reprezintă viitorul investițiilor, îl reprezintă existența suprafețelor mari de terenuri care pot fi integrate ușor în segmentul culturilor bio, care reprezintă viitorul în această zonă, spun specialiștii.
Investitorii spun că nici IT-ul nu este un domeniu ce trebuie uitat. Inovațiile importante din România, împreună cu specialiștii foarte bine pregătiți din domeniu și mâna de lucru mai ieftină decât în alte state face din România o zonă în care investițiile în IT vor lua avânt și mai puternic în viitor.
Nu în ultimul rând, externalizarea serviciilor de natură diversă va fi de interes pentru investitori. Chiar dacă analiștii spun că efectele crizei economice nu se mai resimt atât de puternic, reducerea pe cât posibil a costurilor este în cotinuare o problemă ce trebuie rezolvată de companii, iar externalizarea serviciilor care nu sunt necesare permanent este o soluție cu rezultate bune.
Rămâneți alături de noi în 2014 și veți fi primii care vor afla care sunt cele mai importante mișcări economice și domeniile de interes pentru investitorii de peste granițe, dar și cei autohtoni.