Slide

Stiri: IT&C

IBM: Companiile întâmpină dificultăți în combaterea atacurilor cibernetice sofisticate

19.12.2014

Organizațiile întâmpină dificultăți în combaterea atacurilor cibernetice sofisticate, aproximativ 60% din liderii în securitate fiind de părere că hackerii au depășit capabilitățile securității cibernetice din cadrul organizației lor, arată un studiu realizat de IBM.

În plus, peste 80% din liderii în securitate sunt de părere că provocarea lansată de amenințări externe este în creștere.

Studiu dezvăluie că tehnologia este văzută că o componentă critică în adresarea acestor probleme legate de securitate și amenințări, iar big data, cloud și mobile sunt clasificate că fiind domeniile cele mai importante din punct de vedere al priorității.

„Pe măsură ce liderii de companii continuă să contureze prioritățile afacerii, amenințările din exterior vor necesită un efort organizațional însemnat în următorii trei până la cinci ani”, spun specialiştii IBM.

De asemenea, securitatea în mediul cloud continuă să fie lider pe agenda companiile, aproape 90% dintre cei chestionați în cadrul studiului adoptând o platformă cloud sau au în momentul de față planuri pentru inițiative în mediul cloud. Din acest grup, 75% se așteaptă că bugetul lor pentru securitate în mediul cloud să crească sau să crească dramatic pe parcursul următorilor trei până la cinci ani.

Şi capabilitățile inteligențe de securitate bazate pe date sunt o prioritate. Peste 70% din liderii în securitate au declarat că soluțiile inteligențe ale securității în timp real sunt din ce în ce mai importante pentru organizațiile lor. În ciudă acestui puternic acord, studiul a constatat domenii precum descoperirea și clasificarea datelor și analize inteligențe de securitate care aveau o dezvoltare relativ mică (54%) și necesitau o mai mare nevoie de îmbunătățire sau transformare.

Necesitățile inseminate pentru securitatea în domeniul mobile, se mențin. În ciudă faptului că forță de muncă în domeniul mobile este în creștere, doar 45% din liderii în securitate declară că au o abordare eficientă în gestionarea dispozitivelor mobile. De fapt conform studiului, securitatea mobilă și cea a dispozitivelor s-a clasat pe o poziție joasă  pe lista de dezvoltare (51%).

„Având în vedere continuă dezvoltare a regulamentelor guvernamentale și a atacurilor cibernetice, majoritatea organizațiilor și-au redefinit punctul de vedere în ceea ce privește securitatea în ultimii trei ani, plasând liderii în securitate în roluri mult mai influențe”, se arată în studiul IBM.

Potrivit raportului, 90% dintre liderii în securitate sunt de acord cu faptul că au o influența însemnată în cadrul organizației, iar 76% sunt aceia care declară că gradul lor de influența a crescut semnificativ în ultimii trei ani.

În plus, 71% sunt complet de acord că primesc sprijinul necesar din partea organizației pentru a-și face datoria mult mai eficient.