ICPE-CA susţine elevii pasionaţi de cercetarea ştiinţifică

22.01.2018

Patru echipe ale Centrului Alexandru Proca pentru Inițierea Tinerilor în Cercetarea Științifică din cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA s-au calificat să participe la concursurile internaționale de proiecte de cercetare Intel ISEF (SUA) și I-FEST (TUNISIA).

Aşadar, la Olimpiada Intel ISEF au fost alese să participe trei echipe ale Centrului dintr-un total de cinci locuri desemnate pentru România (Celule de biocombustie ce utilizează fotosinteză microorganismelor – Elena Robu, Interfață inovativă pentru diferite tipuri de aplicații – Bricman Paul, Anghel Ciprian, Structuri lipidice în microelectromecanică (MEMS) și folosirea acestora pentru transportul de medicamente – Ionescu Andrei, Ulian Serghei).

La Olimpiada I-FEST a fost selectată să participe o echipă a Centrului (Microroboți utilizând vibrațiile pentru deplasare – Cristian Chira).

Prin iniţiativele sale, ICPE-CA își propune să identifice excelența din domeniul cercetării științifice la nivelul elevilor de liceu și, de asemenea, să construiască echipe de lucru cu elevi inițiați în cercetarea științifică.

 

 

 

Citiți și despre: