Stiri: Logistica

ID Logistics preia compania Kane Logistics

ID Logistics preia compania Kane Logistics

15.02.2022

ID Logistics preia compania Kane Logistics. ID Logistics a anunţat semnarea achiziției pentru preluarea a 100% din Kane Logistics, un jucător american autentic de logistică contractuală. Kane Logistics este un jucător autentic de logistică contractuală și servicii cu valoare adaugată fondat în Statele Unite în 1930 de către familia Kane. În 2019 afacerea a fost preluată de Harkness Capital Partners cu scopul de a construi platforma companiei și de a accelera creșterea. În ultimii 3 ani, Kane Logistics s-a transformat profund pentru a deveni un jucător de top în logistica contractuală, în special pentru binecunoscute companii multinaționale de bunuri de larg consum, producători din industria alimentară și a băuturilor, precum și distribuitori.

Strategia companiei

Eric Hémar, Președinte și CEO ID Logistics, a afirmat: „Achiziția Kane Logistics reprezintă una dintre cele mai importante decizii de creștere externă din istoria companiei. După ce am început în 2001 cu câțiva clienți mari de retail pe care i-am putut susține la nivel internațional, compania a trecut la comerțul electronic și retail în 2013 odată cu achiziția CEPL. Apoi și-a consolidat prezența în Europa prin recenta achiziție a GVT în Benelux. Astăzi, odată cu achiziția Kane Logistics, ne deschidem noi perspective în America de Nord, unde ne îmbunătățim know-how-ul, în special cu clienții de bunuri de larg consum, și primim în echipa noastră manageri dinamici și cu experiență.”

Veniturile Kane Logistics

Dezvoltând servicii cu valoare adăugată pe lângă serviciile de logistică tradiționale și întărindu-și echipa managerială, începând cu 2019 Kane Logistics și-a crescut anual veniturile cu +20% pentru a ajunge în 2021 la 235 milioane USD. Kane Logistics operează acum 20 de hub-uri în toată țara (în special în Pennsylvania, Georgia, Ohio, Illinois și California) totalizând 725.000 de metri pătrați.

Această transformare a fost condusă de o echipă de management experimentată, cu o profundă experiență de operare, inclusiv la companii de logistică contractuale de top, cum ar fi Ryder și Jacobson Companies (compania logistică având sediul în SUA, achiziționată în 2014 de Norbert Dentressangle). Echipa Kane va continua activitatea în companie dupa finalizarea achiziției, concentrându-se în continuare pe furnizarea de servicii de înaltă clasă și pe creșterea bazei de clienți.

Tony Tegnelia, CEO al Kane Logistics, adaugă: „Cred cu tărie că potrivirea culturală dintre cele două organizații este aproape perfectă. ID Logistics este următorul partener ideal pentru a dezvolta compania mai departe, pentru a ne servi clienții și pentru a ne ajuta să menținem traiectoria de creștere. Valorile lor culturale sunt o oglindă a valorilor noastre și au, de asemenea, o echipă de management foarte devotată.”

Citeşte şi ID LOGISTICS își consolidează poziția pe piața din România