Finante

Afaceri Zitec semestru 1 din 2021.

Idei de afaceri pentru 2021

01.12.2020

Idei de afaceri pentru 2021. Situaţia creată de pandemia de coronavirus oferă multe provocări, dar şi o serie de oportunităţi. Din ce în ce mai mulţi români sunt dispuşi să pornească o afacere pe cont propriu, iar situaţia creată de pandemia de coronavirus oferă multe provocări, dar şi o serie de oportunităţi. Într-un business de succes contează în primul rând ideea de la care porneşte, însă la fel de importantă este şi viziunea pe termen lung.

Orice schimbare poate fi riscantă sau poate fi profitabilă, succesul depinzând de diverși factori, de modul în care privim lucrurile şi, de ce nu, de noroc. Uneori este destul de dificil să găsești ocazia potrivită pentru a realiza o investiţie, însă, de cele mai multe ori, putem observa că multe afaceri devin brusc cunoscute, în timp ce altele nu reuşesc să devine populare. Acest lucru se poate explica şi prin faptul că rata de succes a unei firme depinde de eforturile depuse de conducerea ei, de momentul lansării, precum şi de viziune. Walt Disney spune că „toate visele noastre se pot împlini, dacă avem curajul să le urmărim”, iar acest lucru este valabil şi în antreprenoriat.

Aşadar, dacă în anul 2021 plănuieşti să devii antreprenor, ţi-am pregătit o serie de idei de afaceri care îţi pot aduce succes în viitor.

Firmă de livrări

În perioada pandemiei, livrările de produse au cunoscut o creştere exponenţială, iar avansul afacerilor din acest sector va continua să fie unul considerabil întrucât oamenii au cunoscut un nou mod mult mai comod de a face cumpărături.

Aşadar, pentru 2021, o afacere de succes ar fi reprezentată de înfiinţarea unui business de livrări la domiciliu.

În România, piaţa platformelor de livrări la domiciliu (doar pe segmentul alimentelor) este estimată la 10-15 milioane de lei, iar estimările arată că acest segment va continua să crească şi în următorii ani.

Piaţa platformelor de livrări la domiciliu (doar pe segmentul alimentelor) este estimată la 10-15 milioane de lei

Servicii de coaching

Coaching-ul este o formă a procesului de dezvoltare în care o persoană, cunoscută sub numele de coach sau instructor, ajută un cursant sau un client în dobândirea unor abilități personale sau profesionale. Centrele de coaching oferă cursuri în funcție de necesităţile existente în piaţă și ajută cursanții să se pregătească bine pentru viitor.

Începerea unei activități de coaching poate fi foarte profitabilă. În această afacere, nu este necesară o investiție inițială mare. Singurul lucru de care aveți nevoie este un spațiu  de lucru, dacă doriți să începeți cursurile în mod tradițional, sau puteți desfășura sesiuni online.

Pentru demararea unui business prin care se oferă servicii de coaching nu este nevoie de o investiţie prea mare

Firmă de asistenţă online

Din ce în ce mai multe companii caută colaborări cu firme care oferă asistenţă şi consultanţă online. Aşadar, dacă aveţi abilităţi excelente de organizare şi de management, înfiinţarea unei firme care să ofere consultanţă şi asistenţă online poate fi o idee de succes.

Deschiderea unui astfel de business reprezintă, de asemenea, o oportunitate excelentă de a cunoaște oameni de succes și influenți din diferite domenii de lucru. În același timp, vă oferă și posibilitatea de a lucra de oriunde din lume.

Dacă aveţi abilităţi excelente de organizare şi de management, înfiinţarea unei firme care să ofere consultanţă şi asistenţă online poate fi o idee profitabilă în 2021.

Farmacie online

Înființarea unei farmacii online reprezintă una dintre cele mai bune idei de afaceri, întrucât tot timpul oamenii vor avea nevoie de astfel de produse.

În prezent, oamenii își doresc facilități medicale mai bune. Aici este inclusă şi posibilitatea de a-şi cumpăra medicamentele şi produsele farmaceutice online. În plus, oamenii evită aglomeraţiile din cauza COVID-19, iar un business care presupune înfiinţarea unei farmacii online rezolvă această problemă. Puteţi oferi, de asemenea, şi servicii conexe, precum opțiunea de a vorbi cu un farmacist fie online, fie la telefon.

Pentru a deschide o farmacie online veţi avea nevoie de mai multe autorizaţii decât atunci când inauguraţi un magazin online

Însă, pentru a deschide o farmacie online veţi avea nevoie de mai multe autorizaţii decât atunci când se inaugurează un magazin online.

Sport şi sănătate

Sportul este unul dintre cele mai mari hobby-uri care leagă întreaga lume. Dacă sunteți un fan al sportului sau pur și simplu vă place să vă plimbați un pic în scopuri recreative, cunoașteți bucuria pe care oamenii o obțin din astfel de activități.

Există numeroase idei de afaceri bazate pe sport pe care le puteți începe în 2021. Puteți vinde echipamente sportive, puteți crea o aplicație sportivă sau puteţi oferi antrenamente în aer liber pentru cei care vor să aibă grijă de sănătate. De asemenea, puteţi crea o platformă online prin care oferiţi exerciţii fizice pe care oamenii le pot face acasă.

Cele mai multe idei de afaceri din domeniul sport şi sănătate pot avea succes în 2021 întrucât oamenii pun un accent deosebit pe un stil de viaţă mai puţin sedentar

Cele mai multe idei de afaceri din domeniul sport şi sănătate pot avea succes, mai ales că din ce în ce mai mulţi oameni au înţeles ce efecte negative poate avea sedentarismul.

Prin urmare, chiar dacă încă nu se ştie cum va evolua economia în 2021, ceea ce trebuie să reţineţi este că perioadele de incertitudine pot oferi o serie pe oportunităţi de business extrem de profitabile. Obiceiurile de consum se schimbă în întreaga lume, iar oamenii vor aprecia firmele care au idei inovative. Lansarea unei afaceri nu a fost niciodată uşoară, însă pentru a reuşi este nevoie de curajul de a încerca.

Citește și Francize ieftine. Idei de afaceri profitabile pentru 2019 și 2020