Finante

Idei de vacanta pentru Craciun si Revelion

Idei de vacanţă pentru Crăciun şi Revelion

01.12.2021

Unde putem merge cu ocazia sărbătorilor de iarnă și ce trebuie să știm înainte să facem rezervarea? Nu mai este mult până la Crăciun şi Revelion şi dacă vreţi să vă petreceţi sărbătorile de iarnă într-o destinaţie turistică, este timpul să vă decideți și să faceţi acum rezervările. În țară va fi mai ușor de ajuns, însă dacă vreţi să mergeţi în străinătate, trebuie să fiţi atenţi la ce restricţii de călătorie se impun. Unele ţări solicită doar certificat de vaccinare, în timp ce altele cer şi test PCR.

În ceea ce priveşte România, autorităţile au anunţat că, în funcţie de situaţia epidemiologică, se vor lua decizii privind impunerea unor restricţii de sărbători. Vestea bună este că în România rata de infectare cu coronavirus este în scădere şi, dacă se va menţine aşa şi în luna decembrie, nu vom avea restricţii de sărbători.

Totuşi, pentru noaptea de Revelion, petrecerile trebuie să se încheie la ora 21:00, conform Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Accesul la aceste petreceri se va face doar cu certificatul de vaccinare. La spectacole, concerte, festivaluri publice și private sau evenimente culturale nu au voie să participe mai mult de 1.000 de persoane.

Destinaţii de vacanţă în România

În acest an, Sibiul se îmbracă în haine de sărbătoare. După ce anul trecut nu a avut parte de renumitul Târg de Crăciun şi nici de luminiţe pe străzi, 2021 vine cu surprize pentru locuitorii orașului.

Târgul de Crăciun din Piaţa Mare s-a deschis deja la finele lunii noiembrie, însă doar pentru cei care au certificat verde. Evenimentul are loc în interiorul unui perimetru închis, iar în cazul copiilor care au o vârstă mai mică de 12 ani, accesul se va face doar însoțiți de un adult care trebuie să îndeplinească unul dintre criteriile impuse: vaccinare anti-COVID sau trecere prin boală.

Târgul de Crăciun din Sibiu va fi deschis între orele 11.00 şi 21.00, până în 2 ianuarie 2022.

Târgul de Crăciun din Piaţa Mare s-a deschis deja la finele lunii noiembrie, însă doar pentru cei care au certificat verde

Idei de vacanţă pentru Crăciun şi Revelion. Sărbători tradiționale

Dacă vreţi să aveţi parte de sărbători tradiţionale, cel mai bine este să alegeţi Maramureşul sau Bucovina. Acolo unde iernile sunt bogate în zăpadă, în timp ce tradițiile şi obiceiurile de Crăciun sunt respectate ca la carte şi acum.

Toată lumea participă la pregătiri, colindătorii merg din poartă în poartă, iar plimbările cu sania pe zăpadă sunt de neuitat.

De asemenea, pe Valea Prahovei, staţiunile Sinaia, Bușteni sau Azuga sunt la mare căutare în rândul celor care vor să petreacă vacanța de Crăciun şi Revelion. La fel, Braşovul şi Poiana Braşov se numără printre destinaţiile preferate de turişti.

Destinaţii pentru Crăciun şi Revelion în străinătate

Cu siguranță vor fi destui doritori să petreacă sărbătorile în străinătate, motiv pentru care vă oferim mai multe detalii despre situația pandemică din cele mai populare destinații de vacanță.

Dacă vreţi să călătoriţi de Crăciun în Bulgaria, trebuie să ştiţi că această ţară cere atât certificat de vaccinare, cât şi un test PCR negativ. Însă autorităţile bulgare au anunţat recent că au luat decizia de a deschide pârtiile şi staţiunile de iarnă cu câteva zile înainte de Crăciun, în jurul datei de 20 decembrie 2021.

De asemenea, şi hotelurile de pe litoral sunt deschise pentru cei care doresc să îşi petreacă sărbătorile de iarnă la mare.

Printre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa se numără şi cel din Budapesta, care este deschis până pe 31 decembrie 2021.

Situată în Piața Vörösmarty, evenimentul oferă produse artizanale, spectacole de gală şi multe concerte. Reprezentanţii artei populare din Ungaria îşi vând, în această perioadă, produsele sub formă de cadouri de Crăciun.

Accesul în Ungaria se poate face în baza certificatului verde.

Printre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa se numără şi cel din Budapesta

Austria ar putea fi în carantină de Crăciun şi Revelion

În noiembrie, Austria a decis să intre în carantină. Deşi restricţiile se impun până pe 13 decembrie 2021, lockdown-ul ar putea fi prelungit dacă rata de infectare nu intră pe un trend descendent. Aşadar, înainte de a rezerva o vacanță de Crăciun sau de Revelion în această ţară, trebuie să vedeţi care sunt condiţiile de călătorie pentru Austria în a doua jumătate a lunii decembrie 2021 şi prima parte din ianuarie 2022.

Austria ar putea prelungi carantina totală dacă rata de infectare nu intră pe un trend descendent

De asemenea, este important de menţionat că lockdown-ul din Austria este impus atât pentru persoanele vaccinate, cât şi pentru cele nevaccinate.

Crăciunul pe plajă în Madeira, Portugalia

Idei de vacanţă pentru Crăciun şi Revelion. Dacă doriţi să îmbinaţi atmosfera de Crăciun cu soarele şi plaja, o idee bună ar fi să mergeţi în Madeira. În 2021, Târgul de Crăciun din Funchal, Madeira se desfășoară în perioada 1 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022.

Pentru a călători în Portugalia, turiştii trebuie să completeze un formular de localizare şi să prezinte certificatul verde.

Aşadar, orice destinaţie aţi alege pentru perioada sărbătorilor de iarnă este indicat să vă informaţi legat de condiţiile de călătorie şi ce restricţii de circulație se impun. Informaţii despre măsurile luate la nivel local se regăsesc pe site-ul Ministerul Afacerilor Externe, la secţiunea „Condiiţii de călătorie”.

Citeşte şi Vacanţă de Crăciun 2021 pentru elevi: Când începe vacanţa de iarnă?