Stiri: Finante

„IFRS Workshop” are loc pe 15 septembrie

07.09.2017

EY România împreună cu BusinessMark Event Management organizează pe 15 septembrie „IFRS Workshop”, eveniment ce va avea loc la Hotelul InterContinental din București. Organizatorii seminarului își propun să abordeze subiecte precum: IFRS 16 – provocări şi oportunităţi în adoptarea şi aplicarea noului standard privind contractele de leasing și IFRS 9 pentru societăți nonfinanciare – aspecte practice privind implementarea.

“Primul standard reprezintă o revizuire profundă a modului în care societăţile contabilizează contractele de leasing şi prevede ca toate să fie raportate ca active şi pasive în bilanţul utilizatorului. În cadrul seminarului, participanții au ocazia să descopere provocările cu care se confruntă entităţile raportoare, dar şi oportunităţile şi beneficiile care au apărut: revizuirea strategiei de leasing, opţiuni suplimentare de contractare, identificarea lacunelor şi ineficiențelor infrastructurii IT”, au anunţat reprezentanţii EY România şi BusinessMark.

Conform acestora, aflat în vigoare de la 1 ianuarie 2018, noul standard „IFRS 9 – Instrumente Financiare” aduce provizioane în creștere, reguli noi de clasificare a investițiilor financiare, dar și o relaxare a criteriilor de aplicare a contabilității de acoperire.

De asemenea, „IFRS Workshop” cuprinde principalele abordări în implementare ale societăților comerciale de pe piața locală și regională.

„IFRS 16 este un standard care necesită un efort destul de mare de implementare şi va afecta semnificativ calculul tuturor indicatorilor de performanţă şi îndatorare, ceea ce înseamnă că se vor modifica clauzele din contractele de împrumut şi contractele de management, precum şi referenţialul analiştilor şi investitorilor – pe scurt, un adevărat « cutremur » contabil. Prin urmare, acest subiect merită deja aprofundat, chiar dacă implementarea nu bate încă la uşă. IFRS 9 nu are un impact la fel de mare pentru societăţile non-financiare. Totuşi, pentru societăţile care au un număr mare de clienţi, implementarea IFRS 9 (care afectează şi anumite aspecte ale implementării IFRS 15) este un moment excelent pentru a rafina modul de calcul al ajustărilor de valoare pentru creanţe,” spune Anamaria Cora, Partner, Assurance, EY România.

Evenimentul include două sesiuni tematice, iar speakerii invitați sunt:

· ADRIAN BUNEA, Executive Director, Financial Accounting Advisory Services, EY România
· CRISTIAN CONSTANTIN, Senior Manager, Financial Accounting Advisory Services, EY România
· STELIAN VEZENTAN, Senior Manager, Financial Accounting Advisory Services, EY România
· ANAMARIA CORA, Partner, Assurance, EY România