Stiri: Retail

IKEA retrage de pe piață un leagăn pentru copii

16.09.2014

IKEA recomandă clienților care au cumpărat leagănul Gunggung, pentru copii, să nu îl mai folosească și îi invită să îl returneze în magazinul din Băneasa, unde vor primi înapoi suma integrală plătită pentru acest produs.

Compania menţionează că în urma utilizării produsului s-a observat riscul ca sistemul de suspendare să se desprindă de structura de suport. Prin urmare, leagănul a fost retras de la vânzare din toate magazinele IKEA din lume.

„Compania IKEA dezvoltă produse care stimulează creativitatea copiilorși nevoia lor firească de joacă. Cei mici nu au grija siguranței atunci când se joacă, de aceeanoi trebuie să fim atenți la acest lucru. În Compania IKEA, unul dintre principiile după care ne ghidăm este să vindem numai produse pe care le-am da și copiilor noștri. Însă,chiar dacă fiecare produs este testat înainte de vânzare, conform tuturor standardelor și legislației în vigoare, pot apărea incidente. Retragem de pe piață leagănele Gunggung, pentru a evita orice risc”, declară Cindy Andersen, Business Area Manager pentru produsele pentru copii.

IKEA mai afirmă că se concentrează, în primul rând, pe prevenirea oricăror riscuri de producere a vreunui incident, mai degrabă decât pe remedierea unor eventuale urmări ale acestora. De aceea, în cazul în care un produs din gamă nu corespunde standardelor de calitate sau aşteptărilor clienţilor, compania ia măsuri imediate.

Testele de siguranţă, preliminare punerii în vânzarea leagănului Gunggung, nu au arătat niciun defect. Însă chiar și în aceste condiții, IKEA a decis să retragă din magazine leagănul.

Produsul a fost vândut în majoritatea magazinelor companiei începând cu data de 1 aprilie a anului curent, în număr de 22.907 exemplare.

Per total, magazinul din Bucureşti a vândut 57 de leagăne, începând cu 10 martie 2014, la preţul de 79,99 lei şi nu a primit nicio sesizare.