Ikea spital coronavirus

Ikea echipează complet spitalul amenajat de Auchan și Leroy Merlin

10.04.2020

Ikea spital coronavirus. IKEA a anunțat că va asigura a echiparea completă cu 350 de paturi, saltele, cearceafuri, pilote, perne, bucătăria pentru personalul medical, alăturându-se astfel proiectului de amenajare a unităţii de suport medical Bucureştii Noi, demarat de Auchan şi Leroy Merlin.

La acestea se adaugă şi o serie de produse de mic mobilier, în valoare de peste 85.000 euro.

Ikea spital coronavirus. Ce spune conducerea companiei?

„Încă de la începutul răspândirii virusului COVID-19 în România, noi, la Ikea, am făcut tot ce am putut pentru a răspunde nevoilor oamenilor în această perioadă. Mulţumim Auchan pentru această nobilă iniţiativă şi pentru oportunitatea de a-i ajuta pe cei direct afectaţi – pentru noi este un privilegiu să le putem îmbunătăţi viaţa şi să îi susţinem în ceea ce sperăm să fie o recuperare cât mai rapidă. Vom continua să punem oamenii pe primul loc în tot ceea ce facem”, a spus Violeta Neniţă, market manager Ikea România.

Ikea spital coronavirus. Livările au început

Livrările de produse făcută de Ikea pentru spital au început în cursul acestei săptămâni.

„Suntem recunoscători echipei Ikea pentru că a înţeles necesitatea şi importanţa acestui proiect şi a răspuns rapid invitaţiei noastre. Jos pălăria în faţa acestui exemplu de implicare concretă, la obiect, pusă în practică în timp foarte scurt! Contribuţia Ikea şi a celorlalţi parteneri care deja s-au alăturat acţiunii noastre şi cărora le mulţumim, ne ajută să facem paşi importanţi în realizarea proiectului. Relansez apelul către companii şi către oamenii de business: veniţi alături de noi, avem nevoie de susţinere pentru a realiza acest centru de suport medical, în care vor fi tratate cazuri uşoare şi medii, împreună putem ajuta spitalele şi cadrele medicale din linia întâi”, a afirmat Ionuţ Ardeleanu, director general Auchan Retail România.

Ikea spital coronavirus. Unde este situată unitatea?

Auchan Retail România și Leroy Merlin România, cu sprijinul Ministerului Sănătăţii şi al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), au demarat pe data de 2 aprilie 2020 organizarea unui centru de spitalizare pentru persoane noncritice, prin punerea la dispoziţie a unui spaţiu de 7.500 mp în Bucureştii Noi, respectiv amenajarea şi echiparea acestuia pentru a fi predat, ulterior, Ministerului Sănătăţii.

450 de paturi

Centrul este în plin proces de echipare. Acesta urmează să acomodeze:

  • 350 de paturi
  • containere de cazare pentru medici
  • containere sanitare
  • duşuri pentru pacienţi
  • zone distincte de luat masa pentru cadre medicale şi pacienţi

Citește și Câți bani alocă românii pentru mâncare? Magazinele preferate

 

 

 

Citiți și despre: