IMM INVEST 2021

IMM INVEST 2021: Bugetul alocat a fost majorat

31.12.2020

IMM INVEST 2021. Comisia Europeană a autorizat modificarea schemei de ajutor de stat care susține implementarea programului IMM INVEST. În acest sens, a fost prelungită perioada de valabilitate a schemei până la data de 30 iunie 2021 și a fost obținută o majorare a bugetului de la 4.521 miliarde de lei la 7.188 miliarde de lei.

IMM INVEST 2021. Măsuri speciale

Solicitarea de prelungire și majorare a Schemei de Ajutor de Stat a fost înaintată de către Guvern pentru a interveni cu măsuri adaptate de sprijin în domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii și sectorului alimentar și susținerea întreprinderilor mici și mijlocii din aceste sectoare, afectate de pandemia de coronavirus.

Astfel, Subprogramul de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii și a întreprinderilor mici cu capitalizare de piață medie din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii și sectorului alimentar AGRO IMM INVEST, poate fi accesat pentru acordarea de garanții de stat în vederea accesării de finanțare pentru nevoile curente de lucru sau pentru realizarea de investiții. Beneficiarii grantului sunt întreprinderile mici și mijlocii, întreprinderile mici cu capitalizare de piață medie, precum și fermierii din domeniul:

  • agriculturii
  • pescuitului
  • acvaculturii
  • sectorului alimentar

IMM INVEST 2021. Finanţări

Prin acest grant se acordă și o componentă nerambursabilă de maximum 10% din valoarea finanțării garantate, cu condiția încadrării în plafonul de:

  • 120.000 euro pentru fiecare întreprindere care își desfășoară activitatea în sectorul pescuitului și acvaculturii
  • 100.000 euro pentru întreprinderile care își desfășoară activitatea în domeniul producției primare de produse agricole
  • 800.000 euro pentru fiecare întreprindere care își desfășoară activitatea în sectorul alimentar.

Ajutorul de stat sub forma componentei nerambursabile pentru Subprogramul AGRO IMM INVEST se suportă din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Finanţelor Publice.

IMM INVEST 2021. Beneficiari

Prin implementarea schemei de ajutor de stat care susține întreg programul IMM INVEST se estimează că vor beneficia de ajutoare de stat peste 58.000 de IMM -uri.

Numărul total al creditelor IMM INVEST aprobate de către cei 21 finanțatori participanți în program este de 26.544.

IMM-urile care încă nu au accesat programul și doresc să se înscrie trebuie să ştie că termenul de înscriere a fost prelungit. Aşadar, aplicația imminvest.ro va rămâne deschisă până la data de 30.06.2021.

Citeşte şi Top căutări eMAG 2020. Cele mai amuzante lucruri căutate de români

 

 

 

Citiți și despre: