O mare parte (60%) dintre reprezentanții mediului de afaceri din Oradea sunt încrezători și foarte încrezători în ceea ce privește evoluția pozitivă a economiei ţării, conform unui studiu realizat în ultima etapă a seriei de evenimente IMM Restart – Descoperă-ți potențialul.
În acesta an, IMM Restart a ajuns în Brașov, Arad, Sibiu, Pitești, Iași, Galați, Târgu Mureș și Oradea.
Potrivit unui studiului, realizat de EY Romania și doingbusiness.ro, cele mai importante obstacole pentru antreprenori și mangeri în dezvoltarea afacerilor sunt reprezentate de nivelul fiscalizării, birocrație și incertitudine.
Astfel, o pondere de 20% dintre răspunsuri pune nivelul fiscalizării pe primul loc ca și obstacol, urmat de birocrație (18%) și incertitudine (16%). Mediul de afaceri din acest judeţ rămâne însă optimist în ceea ce privește evoluţia economică, doar 4% dintre persoanele chestionate estimând o reducere a cifrei de afaceri în perioada următoare, în timp ce 46% dintre managerii repondenți văd o creștere a cifrei de afaceri în acest an, față de 2014 cu procente cuprinse în 10 și 20%.
Raportul a fost realizat în cadrul evenimentului ,,IMM Restart-Descoperă-ți potențialul’’, organizat de doingbusiness.ro în data de 18 noiembrie 2015, la Oradea. Conferința a reprezentat cel mai important eveniment de afaceri al anului pentru comunitatea de afaceri din Oradea, fiind un concept unic
În cadrul conferinţei, cei peste 150 de manageri și antreprenori din Bihor și județele învecinate care au participat la eveniment au putut descoperi noi instrumente de investiție și optimizare inteligentă a cheltuielilor, au putut cunoaște și asimila beneficiile aduse de tehnologie în dezvoltarea propriei companii, în noua eră a hiperconectivitiății.
,,Am încheiat la Oradea proiectul nostru pentru anul 2015 – conferința IMM Restart – Descoperă-și potențialul. Considerăm astfel că am reușit să aducem mai aproape de comunitatea de afaceri locală tot ceea ce contează din punct de vedere al consultanței financiare, fiscale, legislative și de afaceri, iar reacțiile pe care le-am avut după fiecare prezență regională, ne-au întărit această percepție. Conferința națională a inclus Brașov, Arad, Sibiu, Pitești, Iași, Galați, Târgu Mureș și Oradea, au participat peste 1500 de companii relevante la nivel național, iar interesul managerilor și antreprenorilor din fiecare regiune ne motivează pentru a continua acest proiect și în anul 2016’’, a declarat Dumitru Ion, directorul general al doingbusiness.ro.