Stiri: Constructii

Immofinanz a început construcţia unui nou proiect de birouri, în Bucureşti

11.12.2014

Immofinanz Group a început lucrările la un nou proiect pentru dezvoltarea de birouri – Metroffice, în București. Acest proiect marchează, de asemenea, şi începutul unui proces pe termen lung de transformare şi extindere a Iride Business Park, într-un sub-centru urban modern, denumit Iride City.

Metroffice va avea o suprafață închiriabilă de aproximativ 40.000 mp, iar prima secţiuneva include aproape 20.000 mp.

Lucrările de construcţie au început de curând, iar finalizarea proiectului este estimată pentru primul trimestru al anului 2016. Investiţiile pentru prima clădire va se ridică la aproximativ 34 milioane de euro.

„România este una dintre pieţele principale pentru  Immofinanz, reprezentând un punct focal pentru activităţile noastre de dezvoltare în următorii ani. Economia ţării este pe un traseu stabil de redresare, cu ocreştere mai rapidă decât în alte ţăridin Europa Centrală și de Est, ceea ce presupune şi o cerere sporită pentru proprietăţi comerciale de înaltă calitate. Volumele prezente pe piaţa de tranzacţii arată, de asemenea, că România este din nou în vizorul investitorilor internaţionali“, a explicat Eduard Zehetner, CEO al  Immofinanz Group.

Metroffice este prima parte a unui plan general pe termen lung, care implică re-proiectarea întregii zone din cadrul complexului Iride Business Park, deţinut de  Immofinanz, pentru a da naştere viitorului Iride City.

Planul prevede transformarea acestei zone într-un cartier inovator, cu spaţii de birouri, comerciale şi rezidenţiale

La încheierea etapei finale de construcţie, Iride Cityva cuprinde, de asemenea, spaţii pentru restaurante, un hotel, un centru de conferinţe şi un centru de zi pentru copii, precum şi un parc şi unități pentru sport.

Derularea întregului proiect, care include şi renovarea Iride Business Park, va cuprinde mai multe etape şi un orizont de timp de 10 – 20 de ani.