Stiri: Constructii

Immofinanz a raportat o creştere de 7,1% a profitului net

20.03.2014

Profitul net al Immofinanz Group a crescut cu 7,1% în primele trei trimestre ale anului financiar 2013/2014, ajungând la 225,8 milioane de euro. În perioada analizată, rezultatele operaționale au scăzut ușor din cauza numărului ridicat de vânzări de proprietăți și a întârzierii finalizării centrului comercial GOODZONE din Moscova.

De asemenea, veniturile din închirieri au înregistrat un declin uşor, la 468,3 milioane de euro, față de perioada similară a anului trecut, în timp ce veniturile din vânzarea de proprietăți s-au ridicat la 26 milioane de euro.

În plus, veniturile din dezvoltarea de proprietăți au crescut la 11,6 milioane de euro.

”În primele trei trimestre ale anului financiar 2013/2014, am vândut proprietăți în valoare de 863,1 milioane de euro. Prin aceste rezultate am contribuit la atingerea obiectivului nostru la cinci ani, și anume un program de vânzări de 2,5 miliarde de euro lansat în anul 2010/11, mult mai devreme decât era planificat”, a spus Eduard Zehetner, CEO al Immofinanz Group.

Per total, vânzările de proprietăți din perioada mai 2010 – ianuarie 2014 au totalizat 2,52 miliarde de euro, iar grupul își propune să mențină același ritm al vânzărilor de proprietăți și în zona de tranzacții.

„Am vândut recent două clădiri de birouri pentru aproape 29 milioane de euro, peste valoarea lor contabilă: Airport Office III din Düsseldorf șiArbes din Praga. În ambele situații, cumpărătorii au fost investitori instituționali”, a adăugat Eduard Zehetner.

Pe lângă rezultatele din vânzarea de proprietăți, efectele pozitive ale schimbului valutar și evaluarea instrumentelor derivate, au contribuit de asemenea la creșterea profitului net.