Stiri: Constructii

Impact Developer & Contractor a primit o finanțare de 12 milioane de euro

12.07.2017

Fonduri gestionate de Credit Value Investments (CVI) – o companie poloneză de administrare a activelor – investește 12 milioane de euro în Impact Developer & Contractor, primul dezvoltator imobiliar de pe piața din România. Ca urmare a acestui parteneriat CVI debutează pe piața românească.

„Investiția are ca obiectiv accelerarea ritmului anual de creștere Impact” a declarat Bartosz Puzdrowski, CEO Impact Developer & Contractor S.A. ”Concret, vom folosi această finanțare pentru a continua dezvoltarea proiectelor începute, dar și pentru achiziția de noi terenuri și dezvoltarea de noi proiecte rezidențiale în capitală.”

Parteneriatul dintre CVI și Impact confirmă profilul profitabil și stabil financiar al companiei, precum și perspectivele de creștere ale acesteia, fiind totodată prima investiție a companiei poloneze în România. Impact SA a emis o emisiune de 120 de obligațiuni la purtător de seria A cu o valoare nominală de 12 milioane euro, achiziționate de Fonduri administrate de CVI.

„Suntem mândri de faptul că putem sprijini Impact în demersurile lor de a contribui la dezvoltarea segmentului imobiliar din România. Din punctul nostru de vedere, această investiție este un angajament strategic față de piața din România”, a afirmat Ciprian Nicolae, Principal, CVI.

Finalizarea tranzacției a fost realizată de echipele interne ale CVI și Impact SA, ținând cont, dar fără a se limita la elemente cheie specifice sectorului în care operează Impact, de nevoile de business ale companiei, în concordanță cu profilul financiar robust al acesteia.

CVI a fost asistată în această tranzacție de birourile din București și Varșovia ale Wolf Theiss, precum și de casa de avocatură Rădulescu și Mușoi, iar Impact, de PeliFilip și de Linklaters Warsaw.