Constructii

IMPLENIA

IMPLENIA plănuiește să se dezvolte semnificativ în România

01.11.2018

Protecția mediului este parte integrantă din politica de afaceri a companiei. Activând în domeniul construcțiilor din România încă din anul 2007, IMPLENIA execută proiecte complexe pentru clienți publici și privați, oferind soluții complete pentru proiecte imobiliare, de  infrastructură și de mediu, de la proiectare până la faza de operare, beneficiind de experiența, competența și puterea inovatoare a unei firme cu renume pe plan internațional.

Compania IMPLENIA, prin experiența, calificarea personalului și rezultatele obținute, dar și prin calitatea serviciilor oferite, își dorește să fie și să rămână prima opțiune a partenerilor, atât în țară, cât și în străinătate. “Accentul se pune pe obținerea unui echilibru durabil între succesul financiar, responsabilitatea socială și politica de mediu. Implenia acordă întotdeauna o atenție deosebită dezvoltării unor soluții durabile”, ne-a declarat Dl. Sorin Seteanu, directorul companiei.

La 11 ani de la înființare, Implenia Baugesellschaft m.b.H. Wien – sucursala Voluntari, o companie relativ tânără de construcții, însă cu o istorie îndelungată, dezvoltă și execută proiecte de construcții cu pasiune, bucurându-se de un portofoliu bogat de lucrări.

Model de afaceri integrat și specialiști în domeniu

Experiența de lider a companiei și ideile inovatoare în domeniul construcțiilor complexe creează oportunități excelente de a-și consolida poziția pe piață. În martie 2008, consorţiului constituit din firmele F. Kassecker GmbH, Waldsassen şi compania de construcții Implenia Baugesellschaft m.b.H. i-a fost atribuit de către Compania Română de Căi Ferate „C.F.R.” S.A. contractul „Proiectare detalii de execuție, reabilitare și înlocuire 41 de poduri metalice de cale ferată (cu o vechime de peste 100 de ani) pe sectorul feroviar Câmpina – Predeal”.

Prin derularea și finalizarea cu succes a unuia dintre proiectele cele mai importante din România, compania Implenia a continuat să se dezvolte pe piața construcțiilor, în domeniul infrastructurii rutiere, construcțiilor industriale, stațiilor de epurare și depozitelor de deșeuri.

Cu modelul de afaceri integrat și specialiști care operează în toate domeniile de construcție, Implenia poate gestiona un proiect de construcție pe parcursul întregului său ciclu de viață și poate livra o activitate economică complet integrată și orientată spre client

Implenia are o viziune clară care captează obiectivele stabilite pe termen lung. „Suntem ghidați în călătoria noastră către aceste obiective prin anumite valori clar definite. Acestea determină cultura noastră corporativă și influențează modul în care gândim și acționăm”, a continuat Dl. Sorin Seteanu.

Avantajele strategice ale companiei

În relațiile cu clienții, compania întreține în permanență un dialog fructuos și aspiră la o colaborare de durată și reciproc avantajoasă. „Avem asigurată în mod direct baza de echipamente și forța de muncă necesară în sistem integrat, profităm de condițiile avantajoase din situația economică internațională și suntem parteneri strategici pentru cei mai importanți furnizori”, a opinat Dl. Sorin Seteanu.

Inginerii IMPLENIA posedă „know-how”-ul și o experiență îndelungată atât pentru a dezvolta soluții inovatoare pentru obiectivele de construcții dificile, cât și pentru a transpune cu succes în practică proiectele asumate

Ca parte a unui brand de succes la nivel internațional, compania deține un sistem integrat de management care pune în practică obiectivul îmbunătățirii continue. O atenție deosebită este acordată domeniului securității ocupaționale, protecției mediului și managementului calității. Compania deține certificări: ISO 9001:2015 Managementul Calității; Certificat ISO 14001:2008, Sisteme de management de mediu; Certificare OHSAS 18001:2007, Sisteme de management al sănătății și securității în muncă; SA 8000:2008 Responsabilitate Socială.

Portofoliu de servicii și proiecte reprezentative

Aria de expertiză a companiei vizează lucrări de infrastructură diverse, de la drumuri, poduri, căi ferate, construcții civile și industriale, centre comerciale, hale și platforme industriale, fundații speciale și construcţii subterane (linii și stații de metrou, tuneluri rutiere și de cale ferată, fundaţii de adâncime), lucrări speciale (foraje de diametru mare, pereți mulați, etanșeizări de incinte) până la lucrări pentru protecția mediului: stații de epurare, depozite de deșeuri, decontaminarea zonelor poluate sau instalații de protecție a apei freatice.

În domeniul infrastructurii, cele mai importante proiecte ale companiei au fost reprezentate de „Reabilitarea sectorului de cale ferată Câmpina-Predeal pe linia de cale ferată Bucureşti-Braşov Lot 2: Lucrări de poduri – Sub Lot nr. 2.2 – Reabilitare Poduri Metalice”; „Reabilitare pod nr. 01 peste Dunăre de la Giurgeni, pe DN2A km 114+134”; “Bretea rutieră de conectare cu DN 39”; „Amenajare intersecție prin pasaj denivelat între drumul de centură al Municipiului Oradea și drumul național DN 76 Deva-Oradea”; “Proiect integrat de reactualizare şi modernizare urbană – Centrul Istoric Râșnov”; “Lucrări de reabilitare poduri, podețe şi tuneluri de cale ferată – SRCF Cluj Lot 1-Tuneluri”; “Lucrări de reabilitare poduri și podețe – Lot 2 SRCF Constanța”; „Reabilitare pod nr. 03 pe DN 39, km 8+988, la Agigea, județul Constanța”; “Lucrări de reabilitare poduri, podețe şi tuneluri de cale ferată – SRCF Bucureti Lot 4”; Execuție lucrări pentru obiectivul „Pasaj denivelat pe centura de ocolire Arad (DN7 km 540+248) peste CF Arad București; Lucrări de reabilitare poduri, podețe și tuneluri de cale ferată SRCF Galați – Lot 3.

În ceea ce privește domeniul imobiliar, IMPLENIA s-a implicat în proiectele legate de “Baza de tratament, Lacul Sărat, Brăila”, “Construire imobil parcaj ISHO Timișoara, zona M1”, „Construire hală de producție și birouri, CTP Căteasca, Județul Argeș”, „Construire hală de producție și depozitare, CTP Europa Unită nr. 7, Mun. Sibiu” sau „Lucrări de demolare și extindere Centru Comercial – Shopping City Sibiu”.

Protecția mediului și responsabilitate socială

Politica în domeniul protecției mediului face parte integrantă din politica de afaceri a companiei, care vizează dezvoltarea organizației, realizarea de lucrări de bună calitate într-un mediu curat și sănătos și obținerea pe termen lung a satisfacției clienților și a colaboratorilor.

“Toți angajații sunt implicați în implementarea și îmbunătățirea continuă a sistemului de management integrat, conform cerințelor standardelor SR EN ISO 9001:2015, SR EN 14.001:2008, OHSAS 18001:2007 și respectă principiul de afaceri care poziționează clientul și îmbunătățirea continuă în centrul atenției tuturor activităților”, a mai precizat directorul companiei.

Fiind cea mai mare companie de construcții din Elveția și un jucător important în Europa, Implenia susține în mod continuu inițiativele sociale prin intermediul unor aranjamente de cooperare, prin contribuții financiare sau beneficii în natură. Compania contribuie, de asemenea, la integrarea persoanelor defavorizate în muncă și a organizat ateliere de lucru cu persoane cu dizabilități.

Investiția în forța de muncă și pregătirea profesională continuă

Pentru a consolida transferul de cunoștințe între mediul academic și mediul de afaceri și pentru dezvoltarea în continuare a profesioniștilor calificați, Implenia colaborează cu diverse universități. În Elveția, susține programul de burse și oportunități de excelență al ETH Zurich, cu o contribuție anuală. Are legături strânse cu Universități selectate din Germania – la Universitatea din Wuppertal, a susținut personalul înscris la un program de masterat în managementul imobiliar și al proiectelor de construcții, iar în München acordă în mod regulat burse studenților talentați ai universităților.

Implenia investește într-un mediu de lucru atractiv și modern pentru forța de muncă, reprezentată de peste 200 de angajati în România și peste 10.000 de angajați în întreaga Europă, oferind oportunități și locuri de muncă interesante în care se pot dezvolta continuu

Dezvoltarea profesională a angajaților este realizată prin traininguri, promovare și evaluare a performanțelor. Programele de formare oferite angajaților noștri sunt organizate și desfășurate atât de companie, cu formatori proprii sau cu formatori externi, cât și de instituții specializate.

Creșterea veniturilor, o prioritate          

Implenia a înregistrat în România, în exercițiul financiar din 2017, o creștere din două cifre a cifrei de afaceri. Luând în calcul numeroasele proiecte aflate în faza de evaluare și negociere, Implenia Baugesellschaft m.b.H. se concentrează pe depășirea acestor performanțe financiare și continuă să se dezvolte în România prin creșterea veniturilor și în acest an financiar.