Stiri: Stiri

Importuri peste așteptări de mașini second-hand

21.08.2013

Importurile de autovehicule la mâna a doua au cunoscut o creștere spectaculoasă în luna iulie a acestui an. Potrivit reprezentanților Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculări a Vehiculelor creșterea înregistrată luna trecută reprezintă cel mai mare avans luat în această categorie din ultimii trei ani.

Creșterea acestui segment ia prin surprindere întreaga piață în condițiile în care Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile se aștepta ca piața mașinilor second-hand să scadă vertiginos, în contextul în care în luna martie a intrat în vigoare timbrul de mediu, notează Ziarul Financiar în ediția sa electronică de astăzi.

„Importurile de maşini second-hand cu greu pot fi temperate în România cu cât acestea nu sunt fiscalizate corespunzător. Dacă a crescut taxa pentru maşinile Euro 3 şi Euro 4, acum clienţii s-au orientat către Euro 1 şi 2, iar acest lucru se poate observa din statistici“, a declarat Nicolae Sorescu, directorul grupului Rădăcini, care deţine dealeri ai Opel, Chevrolet, Citroën, Suzuki şi Mazda, potrivit sursei citate.

Sursă: Ziarul Financiar