Impozit pe profit 2020

Impozit pe profit 2020. Reduceri pentru firmele care achită taxele în avans

27.03.2020

Impozit pe profit 2020. Firmele care plătesc anticipat impozitul pe profit vor primi bonificație de 5% sau 10%, a anunțat Ministerul de Finanțe. De asemenea, se acordă o bonificație de 10% și pentru microîntreprinderi.

Impozit pe profit 2020. Bonificații

Contribuabilii plătitori de impozit pe profit, indiferent de sistemul de declarare și plată, care achită impozitul datorat pentru trimestrul I al anului 2020, respectiv pentru plata anticipată aferentă aceluiași trimestru, până la termenul scadent de 25 aprilie 2020 inclusiv, beneficiază de o bonificație de 5% sau 10%. Această reducere este calculată asupra impozitului pe profit datorat.

Microîntreprenideri

Pentru plata impozitului pe veniturile microîntreprinderilor aferent trimestrului I al anului 2020, până la data de 25 aprilie 2020 inclusiv, contribuabilii beneficiază de o bonificație de 10% calculată asupra impozitului datorat pentru trimestrul respectiv.

Impozit pe profit 2020. Marii contribuabili

Marii contribuabili vor avea o bonificație de 5%. Contribuabilii mici și mijlocii vor beneficia de o reducere de 10%.

Prevederile se aplică în mod corespunzător și pentru contribuabilii care au optat pentru un an fiscal diferit de anul calendaristic, în cazul în care plătesc impozitul datorat pentru trimestrul/plata anticipată trimestrialã până la termenul scadent cuprins în perioada 25 aprilie-25 iunie 2020.

Companiile de turism și alimentație publică

Bonificațiile se vor aplica și pentru companiile de turism și de alimentație publică, privind impozitul specific unor activități, pentru impozitul pe profit aferent trimestrului I al anului 2020.

Contribuabilii determină impozitul pe profit/impozitul pe veniturile microîntreprinderilor, de plată, prin scăderea din impozitul datorat a bonificației calculată potrivit actului normativ aprobat.

Pentru plătitorii de impozit pe profit bonificația calculată potrivit actului normativ aprobat se înscrie în mod distinct în declarația anuală.

Citește și Electrica Furnizare, donație pentru Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta

 

 

 

Citiți și despre: