Stiri: Constructii

“Impozitarea clădirilor în 2016. Taxele locale pentru persoane juridice” are loc pe 9 februarie

04.02.2016

Anul 2016 aduce schimbări importante privind impozitele pe clădiri, cu impact asupra contribuabililor şi a mediului de afaceri. În acest context, BusinessMark organizează seminarul “Impozitarea clădirilor în 2016. Taxele locale pentru persoane juridice”, eveniment ce va avea loc pe 9 februarie la Bucureşti.

„Secţiunea “Impozitul pe clădiri” a noului Cod fiscal, normele de aplicare şi standardul de evaluare GEV 500 conţin aspecte importante pentru companiile cu active şi este esenţială înţelegerea elementelor de noutate”, au afirmat organizatorii evenimentului.

Printre temele analizate în cadrul seminarului se numără impozitul pe clădiri – speţe întâlnite în practica recentă a autorităţilor local, impactul noilor modificări privind taxele locale, impozitul pe clădiri/teren versus taxa pe clădiri/teren, impozitarea proprietăţilor deţinute de persoane fizice, obligaţiile de taxe locale ale locatorului şi locatarului în contractele de leasing, înregistrarea evaluării pentru impozitare – schimbări pentru persoanele juridice în 2016 , valoarea impozabilă şi cota de impozitare în 2016, utilizarea mixtă a clădirilor – provocarea noului cod fiscal, evaluarea şi mediul de afaceri, precum şi determinarea valorii impozabile a clădirilor deţinute de persoane juridice.

Specialiştii care vor dezbate aceste problematici sunt Daniel Manate, Preşedinte, ANEVAR (Asociaţia Naţională a Evaluatorilor Autorizaţi din România, Adrian Vascu, Senior Partner, Veridio, Elena Trifa, Manager, Impozite directe, Deloitte România şi Ana Petrescu, Manager, Impozite directe, Deloitte România

Pentru detalii şi înscrieri, accesaţi www.business-mark.ro sau contactaţi organizatorii la numerele de telefon (+40 ) 021 313 98 19 sau pe adresele de e-mail alice.mitru@business-mark.ro sau office@business-mark.ro.