Stiri: Finante

Impozite 2020

Impozite 2020: Reduceri de taxe pentru un milion de români

08.05.2020

Impozite 2020. Ministerul Finanţelor a anunţat că un milion de români care obțin venituri din activități independente, drepturi de proprietate intelectuală, agricultură, chirii, câștiguri de capital și alte forme de venituri vor primi bonificații de până la 10% dacă vor plăti impozitele sau contribuțiile până la data de 30 iunie. Acesta este şi noul termen de depunere a declarației unice.

Impozite 2020. Guvernul a aprobat propunerea MFP

Aşadar, Guvernul a aprobat propunerea Ministerului Finanțelor Publice de a acorda bonificații de până la 10% tuturor persoanelor care vor plăti până la 30 iunie impozitul pe venit și contribuțiile sociale aferente veniturilor şi câștigurilor obținute în 2019 din:

  • activități independente
  • drepturi de proprietate intelectuală
  • cedarea folosinței bunurilor
  • transferul titlurilor de valoare
  • agricultură, silvicultură și piscicultură
  • alte categorii de venituri

Impozite 2020. Declaraţia Unică

Bonificația va fi aplicată pentru impozitul pe venit, contribuția de asigurări sociale și contribuția de asigurări sociale de sănătate. Este vorba de sumele datorate pentru veniturile realizate în 2019, pentru care există obligația depunerii Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice.

Persoanele fizice vor primi o bonificație de 5% din impozitul pe venit, contribuția de asigurări sociale și contribuția de asigurări sociale de sănătate, reprezentând obligații fiscale anuale pentru 2019, dacă toate aceste obligații fiscale de plată se sting prin plată sau compensare, integral până la data de 30 iunie 2020 inclusiv.

Impozite 2020. Bonificaţie de 5%

Va fi acordată o bonificație de 5% din impozitul pe venit, contribuția de asigurări sociale și contribuția de asigurări sociale de sănătate, pentru depunerea Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice prin mijloace electronice de transmitere la distanță, până la 30 iunie 2020 inclusiv. Reducerea se acordă numai dacă este îndeplinită condiția de acordare a bonificației pentru plata în termenul anunțat.

Acordarea bonificațiilor în 2020 se efectuează de către contribuabil prin înscrierea acesteia în mod distinct în Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoane fizice. Obligațiile fiscale de plată se determină prin diminuarea obligațiilor fiscale datorate cu valoarea bonificaţiei.

Impozite 2020. 30 iunie

Bonificațiile se acordă numai prin completarea și depunerea, până la data de 30 iunie 2020 inclusiv, noul termen stabilit de Guvern, a Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice – Capitolul I.

Termenul inițial de depunere era, ca în fiecare an, data de 25 mai. În 2019, au depus declarații unice aproape un million de români.

Citeşte şi Turismul în România. Scădere drastică în luna martie