Slide

Stiri: Agricultura

Soluții agricole digitale și biologice integrate

Împuternicirea fermierilor cu soluții agricole digitale și biologice integrate

21.06.2024

Soluții agricole digitale și biologice integrate. Corteva Agriscience, compania internațională de cercetare și dezvoltare agricolă, introduce actualizări semnificative ale platformei digitale Granular™ Link, integrând soluții biologice inovatoare pentru piața românească. Aceste funcționalități se concentrează pe integrarea produselor biologice, în special stimulatorul și optimizatorul fotosintetic Utrisha™ N, în platformă, pentru a promova agricultura durabilă și pentru a eficientiza productivitatea.

Funcționalitatea Consilier Biologic din Granular™ Link

Funcționalitatea Consilier Biologic din Granular™ Link permite fermierilor să asigure cele mai bune condiții pentru aplicarea Utrisha™ N în funcție de tipul de cultură selectat, permițându-le să îmbunătățească și să protejeze culturile de la început până la recoltare, în funcție de nevoile fiecărei parcele. Oferă recomandări de bune practici, sugerând cerințele optime de aplicare și verificând condiții precum temperatura, umiditate relativă a aerului.

Această funcționalitate sprijină fermierii în adoptarea unei game mai largi de opțiuni dedicate succesului lor, creșterii profitabilității și durabilității, maximizând eficacitatea Utrisha™ N.

„Corteva Biologicals este partenerul de încredere al fermierilor”

„Corteva Biologicals este partenerul de încredere al fermierilor, înțelegând provocările lor unice pentru a oferi soluții extrem de eficiente care completează practicile agricole actuale. Aceste soluții sunt extrase din natură și ajută fermele să producă sănătos și profitabil. Prin integrarea Consilierului Biologic în aplicația Granular™ Link, le permitem fermierilor să gestioneze resursele și mai eficient prin automatizarea proceselor”, a declarat Vasile Folea, Customer Technology și Digital Specialist, România și Republica Moldova, la Corteva Agriscience.

Cea de-a doua actualizare include Calculatorul de Compatibilitate Utrisha™ N care permite fermierilor să verifice compatibilitatea acestuia cu alte produse din programul tehnologic de protecție a culturilor. O nouă caracteristică în dezvoltare este Calculatorul de Profitabilitate, un instrument care ajută la estimarea potențialului de profitabilitate al investiției în utilizarea Utrisha™ N alături de îngrășămintele.

„Granular™ Link a fost și va fi o aplicație indispensabilă pentru ferma noastră”

„Granular™ Link a fost și va fi o aplicație indispensabilă pentru ferma noastră. Cu ajutorul celor mai performanți indici satelitari și a funcționalităților avansate, am reușit să creăm hărți pentru semănatul și fertilizarea variabilă a culturilor noastre de porumb, floarea-soarelui și grâu. Această aplicație premium și ușor de utilizat a adăugat valoare fermelor noastre și ne-a ajutat să monitorizăm și să optimizăm producția culturilor. Așteptăm cu nerăbdare noile funcționalități ale aplicației pentru a ne îmbunătăți și mai mult practicile agricole și suntem recunoscători Corteva Agriscience pentru această oportunitate”, spune Rus Cosmin, Manager de Fermă la Emiliana West Rom SRL din comuna Dudeștii Vechi, județul Timiș.

Citește și Controlul Sclerotiniei: Soluții noi și durabile de la Corteva